Bouwvakkers bengelen 150 meter in de lucht nadat stelling instort

Enkele bouwvakkers klampten zich vorige week dinsdag wanhopig vast aan kabels die aan een flatgebouw in aanbouw hingen, in het Braziliaanse São Paulo. De stelling onder hun voeten was ingestort, waardoor ze 150 meter in de lucht bengelden. Een van de arbeiders overleefde het niet, maar het is niet duidelijk of hij gevallen is, dan wel geraakt werd door vallend puin. Een kraan werd ingezet om de andere bouwvakkers te redden. De precieze oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Meer krantenkoppen in België

Gerenoveerde Kapittelzaal doet Paterskerk in Izegem stukje herleven

Twee jaar na de sloop van de Paterskerk krijgt met de renovatie van de voormalige kapittelzaal een stukje van het historische gebouw toch een tweede leven. Woonzorgcentrum ’t Pandje laat ze ombouwen tot een polyvalente ruimte, met respect voor het verleden. Zo zal een deel van het interieur, met de kenmerkende banken, bewaard blijven.
The post Gerenoveerde Kapittelzaal doet

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »

Boezemvrienden Amel (19) en Junior (19) sterven naast elkaar tijdens dramatisch ongeval: “Als het kon, waren ze altijd samen”

“Als je de ene zag, was de andere ook in de buurt. Het waren boezemvrienden.” Amel Maksuti (19) en Junior Testouri (19) stierven woensdag samen tijdens een zwaar verkeersongeval in Beernem. De twee kenden elkaar al van kinds af aan. Hun onwrikbare vriendschap zou uiteindelijk een dramatisch einde kennen. “We willen ze samen begraven. Zo zouden zij het gewild hebben”,

Lees meer »

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

“Tientallen doden bij aanval op tentenkamp Gaza”, aldus aan Hamas gelieerde media – Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Eerste Talentcenter voor studiekeuzebegeleiding in West-Vlaanderen bevindt zich in Kortrijk

Op maandag 9 september werd het zevende Talentcenter van Voka officieel geopend in Flanders Make in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, de eerste in West-Vlaanderen. In het Talentcenter ontdekken leerlingen van het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar hun talenten en interesses om zo een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.
The post Eerste Talentcenter voor

Lees meer »