Bouw nieuwe Steenbruggebrug start ten vroegste eind 2024

Het dossier van de Steenbruggebrug gelijkt steeds meer op het voetbaldossier van Club Brugge: een processie van Echternach. Vier buurtbewoners hebben bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen bewaar ingediend tegen de Vlaamse omgevingsvergunning. “De werken kunnen ten vroegste eind 2024 beginnen”, zei burgemeester Dirk de fauw tijdens de gemeenteraadszitting maandagavond.

Op 14 juli verleende de Vlaamse Regering aan de Vlaamse Waterweg en de Stad Brugge een omgevingsvergunning voor de bouw van twee nieuwe bruggen in Steenbrugge. Er werden vier bezwaarschriften ingediend tegen deze beslissing. “Het duurt tot anderhalf jaar, eer de Raad voor Vergunningsbetwistingen zich hierover uitspreekt”, stelt Dirk De fauw.

Raadsman

De Stad Brugge heeft alvast een raadsman aangesteld om haar belangen juridisch te verdedigen. “In principe werkt zo’n procedure bij die Raad niet opschortend. We zouden dus kunnen beginnen aan de werken, maar één indiener van een bezwaarschrift vroeg ook de schorsing. Daarover zal de Raad sneller oordelen, in afwachting van een uitspraak ten gronde.”

“Hoe dan ook, zullen de werken pas ten vroegste eind 2024 een aanvang kunnen nemen. In het beste geval, ik mag er niet aan denken dat de Raad de omgevingsvergunning in de vuilbak kiepert en Vlaamse Waterweg al haar huiswerk opnieuw moet doen”, aldus Dirk De fauw.

The post Bouw nieuwe Steenbruggebrug start ten vroegste eind 2024 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef

Deze week werden er kunstwerken geplaatst in de vernieuwde Schooldreef in Oostkamp. Het zijn werken van de Nederlandse kunstenaar Henk Visch en het geheel kreeg de naam ‘Zoals Afgesproken’.
The post Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »