Amerikaanse rente boven 5 procent duwt beurzen in het rood

12:09 De spanning op de beurzen blijft te snijden door een nieuwe remonte van de langetermijnrentes. De Bel20 tikt het laagste peil aan in drie jaar.

Meer krantenkoppen in België

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »