Week van de Smaak gaat aan de slag met wintergroenten van REO Veiling

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november is er in Roeselare de Week van de Smaak. In een programma om duimen en vingers af te likken, is de REO Veiling uiteraard een belangrijke partner.

“De REO Veiling en Roeselare zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al zolang REO bestaat en dat is toch al 81 jaar”, gaat Remie Dewitte, commercieel directeur van REO van start. “De Week van de Smaak valt op een ideaal scharniermoment voor REO. Door de mooie nazomer zaten we vorige week nog op een terrasje te genieten van een fris slaatje met zomergroenten zoals komkommer, tomaat en sla. Nu de temperaturen zakken, krijgt de consument meer trek in warme soep, een stoofpotje of… hutsepot. De Week van de Smaak heeft plaats in deze vertraagde overgangsperiode van zomer naar winter en is voor REO dus een goede gelegenheid om de goede kwaliteiten van haar wintergroenten te promoten bij het brede publiek.”

“REO Veiling is een toonaangevende veiling in Europa als het gaat om wintergroenten. In 2022 verkocht de veiling liefst 48 miljoen kilogram prei, 2,7 miljoen rode kolen, 8,1 miljoen witte kolen, 7,6 miljoen knolselders, 1,2 miljoen savooikolen en 1,1 miljoen kilogram spruitkool. Het aanbod wintergroenten op de REO Veiling is niet alleen groot, maar ook gevarieerd. Dit is belangrijk voor onze klanten/kopers die zich op één plek vlot en met garantie van kwaliteit kunnen bevoorraden van verscheidene producten.”

Uitgebreid aanbod

“Dankzij de vakkennis, flexibiliteit en innovatief vermogen van haar producenten breidt het assortiment van REO-wintergroenten regelmatig uit. Een recente nieuwkomer, is bataat of zoete aardappel. In de winkel vind je bataat in verschillende kleuren, maar qua smaak is er niet veel verschil tussen al deze soorten. Verse bataat herken je aan zijn strakke schil, niet rimpelig. Bataat past perfect in een gezond voedingspatroon, net zoals de gewone aardappel trouwens, en de veelzijdige groente houdt zowel van vis als van vlees, gevogelte of vegetarische gerechtjes. In het bijzonder is bataat een interessante groente voor mensen met diabetes. Je merkt het: een nieuw topproduct.” (Peter Soete)

Alle info: www.visitroeselare.be.

The post Week van de Smaak gaat aan de slag met wintergroenten van REO Veiling is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »