Vier Fransen gewond nadat ze in gracht naast E40 vier bomen raken

Bij een verkeersongeval op de E40 tussen Veurne en Adinkerke raakten vier Fransen zondagochtend zwaargewond. Ze belandden met hun Range Rover met een smak in de gracht en dat had een behoorlijke impact. De auto raakte vier bomen in de gracht. De vier werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval deed zich zondagochtend om 8.50 uur voor tussen de afritten van Veurne en Adinkerke op de E40 richting Frankrijk. Een witte Range Rover ging er aan hoge snelheid van de autosnelweg af. Wellicht speelde onaangepaste snelheid op het opdrogende wegdek een rol.

De wagen reed over de zachte berm, belandde in de gracht en raakte daar eerst nog vier bomen alvorens tot stilstand te komen. De hulpdiensten werden gebeld en de brandweer en medische hulpdiensten snelden ter plaatse. De brandweer hoefde uiteindelijk toch geen bevrijding uit te voeren. Drie inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten, een vierde inzittende was zodanig versuft dat hij daarbij wat hulp nodig had.

Zwaargewond

Er kwamen uiteindelijk drie ambulances ter plaatse en alle inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze liepen allemaal vrij zware verwondingen op, maar verkeren niet in levensgevaar. Hun verwondingen waren wel te ernstig om meteen verhoord te kunnen worden door de aanwezige snelwegpolitie. Voor de politie was het op het moment van het ongeval ook nog niet duidelijk wie achter het stuur zat en hoe het ongeval kon gebeuren. Een ademtest kon ook nog niet afgelegd worden. De vier zullen wellicht later verhoord worden in het ziekenhuis.

Hun Range Rover moest worden getakeld en is wellicht rijp voor de schroothoop. Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder op de rechterrijstrook maar veel file leverde dat niet op. De brandweer plaatste de nodige signalisatie. (JH)

The post Vier Fransen gewond nadat ze in gracht naast E40 vier bomen raken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje

Stad Veurne en handelsvereniging Veurne Toe koer namen samen het initiatief om de Veurnse winkelstraten nog aantrekkelijker te maken met een kleurige, fleurige invulling.
The post Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »