Twee weken na de aanval blijft de oorlog escaleren: is een grondoffensief in Gaza onvermijdelijk geworden?

Twee weken nadat Hamas een massale inval op Israël opende, voert het Israëlische leger de luchtaanvallen op de Palestijnse gebieden op. Niet alleen in de Gazastrook maar ook de Westelijke Jordaanoever worden nu doelwitten gebombardeerd. En ook aan de grens met Libanon rommelt het steeds harder. VRT NWS-oorlogsverslaggever Rudi Vranckx legt vanuit Tel Aviv uit wat er nu allemaal speelt.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »