’t Fonteintje speelt voor het eerst zonder Norbert De Cuyper

Voor het eerst sinds de oprichting van Theater ‘t Fonteintje in 1978 speelt pionier en voorzitter van de toneelkring Norbert De Cuyper niet mee in een productie. De acht voorziene voorstellingen van het stuk Het Atelier in een regie van Martine Geerinckx hebben zonder de 80-jarige ereburgemeester plaats.

“Ik kan niet ontkennen dat het raar doet”, zegt hij. “Maar er komt een moment dat je de rollen eens aan anderen moet laten en dat moment is nu aangebroken. Wees gerust: er is nog werk genoeg voor mij achter de schermen.”

Achtmaal ‘Het Atelier’

Het Atelier wordt vertolkt op de vrijdagen 17 en 24 november om 20 uur, op de zaterdagen 11, 18 en 25 november om 20 uur en op de zondagen 12, 19 en 26 november om 18 uur. Naar traditie in de Wijnendaalse parochiezaal. De online kaartenverkoop verloopt via de site www.ticketwinkel.be en is gestart.

Het Atelier van de Franse toneelschrijver Jean-Claude Grumberg is een van de favoriete stukken van regisseur Martine Geerinckx. Ze studeerde er in 1982 mee af in de rol van Madame Gisèle. Het verhaal speelt zich af kort na de Tweede Wereldoorlog: in de periode van 1945 tot en met 1952. In een klein confectieatelier werken vrouwen en mannen, bazen en personeel, joden en niet-joden, mensen die uit de oorlog profijt hebben gehaald en mensen die in diep leed werden ondergedompeld.

Een lach en een traan

“Het is een stuk dat niemand onberoerd zal laten”, zegt Norbert De Cuyper. “Met veel tragiek, maar ook humor, tederheid, wreedheid, melancholie en uitbundigheid. Een stuk met een lach en een traan, waar we met ‘t Fonteintje sterk in zijn.”

Grumberg (84) behaalde tal van prijzen als toneelschrijver. In 1999 kreeg hij voor Het atelier de Molière-prijs toegekend.

Ook toneelkring Sint-Rembert heeft ooit Het Atelier vertolkt: in het theaterseizoen 1990-91 in de voormalige zaal Kino Tor. (JS)

Kaarten: www.ticketwinkel.be

The post ’t Fonteintje speelt voor het eerst zonder Norbert De Cuyper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »