Stasegem LOOPT! schenkt 6.000 euro aan De Oever vzw

Met 78 jeugdlopers en 325 aankomsten in de korte en de lange loop is de 13de Stasegem LOOPT! opnieuw en dit voor de 13de keer de grootste loopwedstrijd van Harelbeke. De opbrengst van de loop gaat naar vzw de Oever, een vereniging voor mensen die het moeilijk hebben.

Het was een leuke editie, een gezellige drukte, lachende gezichten en een gezonde strijd. “Geen agressie, maar een bad vol positiviteit. Hoe leuk zou het zijn moesten we die positiviteit kunnen overbrengen in Rusland, Oekraïne, de Gazastrook, Israël, Palestina en overal waar mensen het elkaar onmogelijk maken. Overal waar mensen onderdrukt worden, waar mensen het moeilijk hebben”, zegt Frank Vervaeke van de organiserende Stasegemse Vrienden.

de Oever

“Ook waar de sociale armoede voelbaar is, zelfs hier rondom ons. En laat dat nu net de doelgroep zijn waar de opbrengst van de 13de Stasegem LOOPT! naartoe gaat: een bedrag van 6.000 euro voor vzw de Oever uit Harelbeke. Wij zijn er zeker van dat jullie dit correct gaan besteden.” Ruddy Deprez mocht de cheque in ontvangst nemen.

Voedselbedeling

Vzw De Oever staat sinds 1986 in voor de voedselbedeling in Harelbeke, sinds enkele jaren onder de vorm van een sociale kruidenier. “De vzw zorgt voor de bevoorrading, het aanvullen van de rekken en het begeleiden van de mensen die het financieel moeilijker hebben en voor een kleine bijdrage boodschappen komen doen. Daarnaast organiseren zij jaarlijks een Sintfeest voor de cliënten van het Huis van Welzijn”, aldus voorzitter Geert Eelen. “We bieden er een gevarieerd aanbod van kwaliteitsvolle producten aan. Daarnaast is er ook tijd voor een luisterend oor en bijkomende hulp op vragen. Maandelijks komen er ongeveer 200 alleenstaanden en gezinnen langs.”

23 augustus 2024

“We gaan volgend jaar voor een even leuke of nog leukere 14de editie. Onze doelen blijven steeds dezelfde: zoveel mogelijk mensen aan het bewegen (lopen hier dus) brengen én de opbrengst schenken aan het goede doel”, aldus Frank. Wat zijn de onmisbare ingrediënten voor een nieuwe editie? “Gedreven medewerkers, zoveel mogelijk sponsors groot en klein, vooral financieel, een stevige organisatie, concrete afspraken, logistieke hulp, vriendschap en respect en weten dat wat we doen met Stasegem LOOPT! een ander mens beter kan maken”.

De volgende editie van Stasegem LOOPT! is op 23 augustus 2024.

The post Stasegem LOOPT! schenkt 6.000 euro aan De Oever vzw is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »