Slagerij Hillewaere opent plechtig de deuren in Sint-Henricus

Ruim een jaar nadat Hans Stul en zijn vrouw Nancy Bultynck na 31 jaar hun slagerij aan de Rijksweg stopgezet hebben, mag Sint-Henricus zich weer over een volwaardige zaak met vers vlees, fijne vleeswaren en bereide gerechten verheugen. Op vrijdag 27 oktober heeft de plechtige opening plaats.

De nieuwe slagerij bevindt zich op dezelfde plaats als deze van Hans en Nancy, maar het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan. De winkelruimte is veel groter en alles is aangepast aan de hedendaagse vereisten.

De nieuwe zaakvoerders zijn drie jonge maar ervaren slagers: de broers Lukas (28) en Pieter-Jan (24) Hillewaere en Fien Tilleman (24), de partner van Lukas. In augustus 2020 hebben ze met succes een slagerij in het hartje van Hooglede geopend en dus is Sint-Henricus hun tweede vestigingsplaats. Het is de bedoeling dat Pieter-Jan het gezicht van de winkel in Hooglede blijft en dat Fien dat van de nieuwe zaak op Sint-Henricus wordt. Lukas zal pendelen tussen de twee locaties.

Vlees zonder forceren

“We staan garant voor uitmuntend kwaliteitsvlees en dagelijks verse maaltijden”, verzekert Fien. “Mijn ouders kweken op hun boerderij in Lapscheure runderen voor de vleesproductie en bij hen halen we ons rundsvlees. De dieren krijgen er de vrijheid om te grazen in de weiden zonder de druk van groeiversnellers. Ze worden gefokt met eigen geteelde voeding, zonder te forceren, en dat proef je aan het vlees. Dat geeft het zijn unieke smaak.”

Pieter-Jan, Lukas en Fien hebben allen de slagersopleiding gevolgd en zijn gepassioneerd door het vak. Ze combineren ambacht met werklust. Fien studeerde ook nog het zevende specialisatiejaar traiteur en bereidt de meeste kant-en-klaargerechten voor de zaak.

Mee met onze tijd

“We houden niet alleen vast aan de waardevolle tradities van vroeger, we zijn ook mee met onze tijd”, zegt ze. “Zo bieden we de klant de mogelijkheid om online verse gerechten op onze webshop te bestellen en die af te halen op een tijdstip naar keuze.”

De voorbije maanden heeft Sint-Henricus al kunnen kennismaken met de slagerij Hillewaere via een pop-up in een houten chalet aan de Rijksweg. Die stond aan de overkant van de nieuwe zaak. (JS)

Voor info: 051 82 02 30, www.beenhouwerij-hillewaere.be

The post Slagerij Hillewaere opent plechtig de deuren in Sint-Henricus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »