Paul Van Tigchelt wordt de nieuwe minister van Justitie, dat meldt het Paleis

Paul Van Tigchelt volgt Vincent Van Quickenborne op als minister van Justitie. Hij was voordien topadviseur op het kabinet van Van Quickenborne en voordien baas van het OCAD. Dat wordt aan onze redactie bevestigd. Hij zal later deze namiddag de eed afleggen op het Koninklijk Paleis.

Meer krantenkoppen in België

Johanna en Alex zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Alex Barra (72) en Johanna Korber (70) door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Waregem op 27 september 1974. Alex werd geboren in Zulte op 16 juni 1952. Johanna zag het levenslicht in Waregem op 16 februari 1954. Ze hebben twee kinderen: Davy en Nicky,
The post Johanna en

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Vrouw vrijgesproken nadat ze hardhandige ex-vriend in kruis grijpt: “Enige manier om los te geraken”

“Wel een minuut lang.” Zo lang greep en neep een 30-jarige vrouw uit Menen haar Spaanse ex-vriend in de ballen. Beiden moesten zich voor familiaal geweld voor de rechter in Kortrijk verantwoorden. Maar slechts een van hen werd veroordeeld.
The post Vrouw vrijgesproken nadat ze hardhandige ex-vriend in kruis grijpt: “Enige manier om los te geraken” appeared first on

Lees meer »

Collega deelt foto van journalist Robin Ramaekers en cameraman van avond voor brutale aanval: “Aangevallen op minder dan 500 meter van hotel”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed. Collega Rudi Vranckx deelde op X een steunbetuiging: “Foto

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar

Raf Crabbe en Monique De Rudder, woonachtig op de Marktplaats in Moorslede, werden in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Het koppel viert op 5 oktober hun vijftigste huwelijksverjaardag.
The post Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »