Paul Van Tigchelt wordt de nieuwe minister van Justitie

Paul Van Tigchelt wordt de nieuwe minister van Justitie en de Noordzee. Dat meldt het Paleis zondag. Van Tigchelt was de adjunct-kabinetschef van Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die vrijdag ontslag nam als minister van Justitie na een grove fout op het Brussels parket rond de dader van de terreuraanslag maandag in Brussel. In het verleden stond Van Tigchelt ook aan het hoofd van het OCAD, het orgaan dat de dreiging in ons land analyseert.

Meer krantenkoppen in België

Riptunes lost ijzersterk vervolg op straf debuut: “Veel liefde voor de band”

‘Ready for the Revolution’, zo heet de tweede plaat van Riptunes. Daarmee hopen frontmannen Luc Dufourmont en Wouter Spaens, die elkaar kennen van bij Idiots, de band definitief op de kaart te zetten. “Eigenlijk zijn we een novemberband die ook in de zomer speelt.”
The post Riptunes lost ijzersterk vervolg op straf debuut: “Veel liefde voor de band” appeared

Lees meer »

Samyn Wonen Art Community viert kunst

Samyn Wonen in de Noordlaan 28 introduceert Samyn Wonen Art Community, een groep Roeselaarse kunstliefhebbers die regelmatig samenkomt om hedendaagse kunst te vieren. De lancering gebeurt met een expositie van Kunstwerkplaats De Zandberg uit Harelbeke dat een platform biedt aan kunstenaars met een verstandelijke beperking. Een maand lang zal in de showroom van interieurzaak Samyn
The post Samyn Wonen

Lees meer »

Zondagvoormiddag is drukste moment in supermarkt: “Dan heb ik het beste zicht op wat ik nodig heb voor het begin van de week”

Decennialang was zaterdag de uitgelezen dag om boodschappen te doen. Sinds enkele jaren wint de zondag steeds meer terrein als populairste winkeldag. Niet alleen voor last minute aankopen, ook voor de grotere boodschappen. “Op zaterdag heb ik het te druk, dus ga ik op zondag uitgebreid winkelen. Dan zijn er interessante promoties en heb ik alles vers in huis voor

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »