LIVE. Paul Van Tigchelt wordt nieuwe minister van Justitie en legt zo dadelijk eed af in paleis: volg het hier

Paul Van Tigchelt (50) wordt de nieuwe minister van Justitie. Dat meldt het koninklijk paleis. Hij volgt Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op, die vrijdag ontslag nam nadat was gebleken dat Tunesië vorig jaar al een uitleveringsverzoek naar ons land had gestuurd voor Abdeslam Lassoued. Oud-voorzitter Gwendolyn Rutten haalt uit naar de partijtop van Open Vld na de aankondiging van de nieuwe minister en zegt te stoppen met de nationale politiek. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Meer krantenkoppen in België

“Toen hij het mes op mijn keel zette, dacht ik dat het gedaan was”: Inge (58) gewelddadig overvallen in eigen winkel

“Waarom nam hij niet het geld, maar zoiets persoonlijks mee?” Die vraag blijft door het hoofd van Inge (58) spoken nadat ze gewelddadig werd overvallen in haar eigen naaiwinkel. Een volledig gemaskerde man bedreigde haar met een mes en rukte dan haar gouden kettingen los. De politie verspreidt via ons programma twee foto’s van de overvaller in de hoop dat

Lees meer »

Zondag steekt zaterdag voorbij als drukste moment in de supermarkt: op deze dagen winkel je het rustigst en hier kan je een extra korting scoren

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

Waarom zat 75% van de Belgische WK-ploeg op twee ronden van het einde al in de bus? “Waren niet helemaal attent op dát moment”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

Brilletje van James Ensor en inkombord van Camping Cosmos: Hof der Dingen in Brugge opent deuren met typisch West-Vlaamse objecten

In het Provinciaal Hof in Brugge heeft het Hof der Dingen de deuren geopend. Het is een verzameling van typisch West-Vlaamse objecten ingestuurd door de bewoners van over de hele provincie. Van het inkombord van Camping Cosmos tot een USB-stick met het EK meeuwenschreeuwen. "Hier krijg je een glimp van wie wij West-Vlamingen zijn", zegt curator Wim Opbrouck.

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Op bezoek bij Zeno Debast in Lissabon: “Had Anderlecht de titel gepakt, dan was de trein vertrokken”

“Ook als Anderlecht vorig seizoen kampioen was geworden, had ik hier gezeten.” Hier is aan Costa de Caparica, in het zuiden van Lissabon. Zeno Debast (20) ruilde afgelopen zomer het Sporting van bij ons in voor het Sporting van Portugal. VTM NIEUWS-journalist Jarno Bertho zocht de Rode Duivel op voor een babbel: “Riemer heeft me leren genieten van het verdedigen.”

Lees meer »

Renners in de regen vertrokken, krijgen we een duel tussen Pogacar en Evenepoel?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »