Keeper Simon Mignolet promoot familiale landbouw op Open Boerderij Dag in Dudzele

Op zuivelboerderij ‘t Schottenhof in Dudzele bij Brugge vond zondag de Open Boerderijdag plaats. Zuivelcoöperatie Fairebel wil het grote publiek zo laten kennismaken met de eerlijke producten van een familiaal melkveebedrijf. Ook Vlaams minister van landbouw Jo Brouns (CD&V) en Club Brugge keeper Simon Mignolet kwamen hun steun voor de landbouw betuigen.

Het was bijzonder druk in het kleine bij Brugge horende polderdorp Dudzele zondag. De hele dag door kon het grote publiek er terecht bij zuivelboerderij ‘t Schottenhof van Steven Schramme en Charlotte Baert. Het evenement werd georganiseerd door zuivelcoöperatie Fairebel, waar ook boederij ‘t Schottenhof bij aangesloten is. “Onze organisatie vindt zijn bestaansrecht in de samenwerking van coöperanten die zich inzetten voor eerlijke producten. Met een evenement zoals de Open Boerderijdag willen we mensen de gelegenheid bieden om het harde werk te ontdekken dat dagelijks wordt verricht door onze boeren om ons van voedsel te voorzien”, zegt voorzitter Erwin Schoëpges.

120 melkkoeien

“Wij hebben 120 melkkoeien en hun melk is de bron van tal van heerlijke, verse producten, waaronder onze zelfgemaakte yoghurt en boter. Faircoop/Fairebel biedt ons bovendien de broodnodige ondersteuning en garandeert een eerlijke prijs voor onze producten”, weet landbouwer Steven Schramme. Op de Open Boerderij Dag konden de bezoekers een rondleiding op de boerderij volgen, een hapje en een drankje nuttigen en vooral ook vele verse zuivelproducten aankopen.

Simon Mignolet

Ook Club Brugge-keeper Simon Mignolet tekende present. Hij is immers ambassadeur van Fairebel. “Een groot deel van mijn eigen familie en mijn schoonouders zijn actief in de sector, meer specifiek in de fruitteelt”, vertelt Mignolet. “Ik besef dus heel goed dat onze boeren een essentiële rol spelen in veel van de producten die we dagelijks gebruiken. Overigens ben ik zelf een grote fan van de chocolademelk van Fairebel, ideaal om te herstellen na een voetbalwedstrijd.”

Handtekeningen

De keeper van blauw-zwart deelde overigens met plezier handtekeningen uit aan de massaal opgekomen vooral jonge Club Brugge supporters. Eerder op de dag stond hij er ook in het doel voor een tornooitje penalty trappen. Nog een hoge gast was Vlaams minister van landbouw Jo Brouns (CD&V) die kwam pleiten voor meer erkenning en respect voor het harde werk. Hij zou ook zijn best doen om mee te ijveren voor een goede eerlijke melkprijs voor de boeren.

The post Keeper Simon Mignolet promoot familiale landbouw op Open Boerderij Dag in Dudzele is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »