Jolien knipt in eigen haaratelier: “Onze garage omgebouwd tot een eigentijds en modern kapsalon”

Haar kinderwens om kapster te worden, ging al jaren geleden in vervulling. Met Haaratelier Jolien realiseert Jolien Vandemaele nu ook haar droom om een eigen kapsalon te runnen. Dat doet ze bovendien in de buurt waar ze opgroeide.

Jolien was de voorbije 12 jaar als kapster aan de slag in een kapsalon in Wevelgem. “Daar kreeg ik veel verantwoordelijkheid en dat zette me ertoe aan om de stap te wagen naar een eigen zaak”, vertelt ze.

Met haar echtgenoot Steven Durieu kocht ze een woning in de Sint-Niklaasdreef 13, vlakbij Ten Dries waar haar ouderlijk huis staat. “We hebben de garage omgebouwd tot een eigentijds en modern kapsalon, waar ik sinds september mijn klanten knip.”

Vegan haarproducten

“Als binnenkort alle aanpassingen in de woning zelf gebeurd zijn, zullen we ook naar hier verhuizen. In afwachting wonen we samen met ons vierjarig zoontje Henri bij mijn ma in Ten Dries.”, aldus Jolien. “Ik knip zowel dames, heren als kinderen. Als ik dan toch een specialiteit mag noemen: ik heb een vaste hand en kan erg goed ‘blazen’: van klanten krijg ik vaak te horen dat mijn brushings lang houden. Ik werk met vegan haarproducten van Nak Hair. Die bevatten natuurlijke veganistische ingrediënten”, aldus Jolien.

Haaratelier Jolien is enkel op zondag gesloten. Op maandag- en woensdagvoormiddag open van 7 tot 12.30 uur. Op dinsdag knipt ze van 8.30 tot 18.30 uur, op donderdag van 8.30 tot 19 uur, op vrijdag van 8 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 15 uur. Een afspraak maken voor een knipbeurt kan via 0476 40 45 26.

The post Jolien knipt in eigen haaratelier: “Onze garage omgebouwd tot een eigentijds en modern kapsalon” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »