Doorgedreven identiteitscontroles na agressie aan gemeentehuis Wemmel

Vanaf nu kan de politie overgaan tot systematische identiteitscontroles, zonder aanleiding, in een straal van 500 meter rond het gemeentehuis van Wemmel. De gemeenteraad heeft het besluit goedgekeurd. De beslissing komt er na een recent incident tussen jongeren en politie-inspecteurs.

Meer krantenkoppen in België

270.000 euro Vlaamse subsidies voor bouw nieuwe jeugdlokalen: “Blij met steun van Vlaanderen”

Nog net op de valreep heeft uittredend Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle 1,54 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen in jeugdinfrastructuur. Daarvan gaat 270.000 euro naar het project van de vzw Sperregem Bouwt, die op het domein Sperregem aan de Bruggestraat jeugdlokalen wil bouwen en verbouwen voor KSA ’s Gravenwinkel en KSA Marie Mo. “We zijn enorm blij met deze

Lees meer »

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Radiostem Dorianne Aussems uitgeschakeld in eerste VTM-avontuur ‘De verraders’: “Tv-maken smaakt naar meer”

In het echt zijn ze beste vriendinnen, maar in ‘De verraders’ stonden ze lijnrecht tegenover elkaar. Verrader Lotte Vanwezemael zag de kracht van bondgenoot Dorianne Aussems (31) en besloot, samen met medeverrader William Boeva, haar te elimineren. Een keuze die de kijkers kunnen begrijpen, want Dorianne bewees dat ze haar medespelers in korte tijd kon doorgronden. Nu dit eerste VTM-avontuur

Lees meer »

Onze reporter proeft sfeer tijdens pausmis: “Dit waren geen mensen die hoogstens een voet in de kerk zetten als nonkel Jos overleden is”

De paus in een groot stadion: het was een stunt die vooraf met enkele vraagtekens kwam. Werkt dat wel, een man op een handgemaakte stoel, gedurende anderhalf uur? Onze reporter ging de sfeer proeven: “Geen confettikanonnen, wel wierook. Priesters die op de foto gingen als sterren. En een opvallende Delphine. Het pausbezoek eindigde op een hoge noot.”

Lees meer »

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primeur: Knack Volley Roeselare is de eerste Belgische volleybalclub met gepersonaliseerd net voor sponsorreclame

Knack Volley Roeselare is goed gestart aan hun 42ste seizoen in de hoogste afdeling van het Belgisch volleybal. Na drie speeldagen staan ze opnieuw op kop van het klassement, met twee punten voorsprong op eeuwige rivaal Maaseik. Nu pakken ze ook uit met een primeur: een volleybalnet met geïntegreerde publiciteit.
The post Primeur: Knack Volley Roeselare is de eerste

Lees meer »

Onze Amerikacorrespondent Romina Van Camp over de snelheid waarmee Donald Trump naar de slachtoffers van orkaan Helene reisde

Donald Trump stond zo snel hij kon in Georgia, één van de zes getroffen staten die de kracht van orkaan Helene over zich heen kregen — meer dan 130 mensen stierven, 600 zijn nog vermist en duizenden blijven dakloos achter. En nee, dat is géén toeval, stelt onze Amerika-correspondent Romina Van Camp die Trump als zijn schaduw volgt. “Een dodelijke

Lees meer »

“Pas gerust als ze weer in België zijn”: hoofdredacteur VTM NIEUWS geeft update over Robin Ramaekers en cameraman na brutale aanval

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed en hebben het ziekenhuis verlaten. Collega Rudi Vranckx deelde

Lees meer »

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »