Derby tussen Delrue en De Sterren in minivoetbalcompetitie

In de Anzegemse minivoetbalcompetitie spelen donderdag Delrue en De Sterren tegen elkaar. Een derby met extra peper, want twee jaar geleden verliet Lennert Pattijne Delrue om De Sterren op te richten. En meteen kampioen te spelen.

De wedstrijden in de minivoetbalcompetitie worden tijdens de week gespeeld. Wie dus op een weekdag passeert in sporthal de Torrebos en de nieuwe sportbar CAPPU, zal wellicht een potje kunnen bekijken. Elke match bestaat uit viermaal 13 minuten en is heel intensief, vertelt Delrue-speler Sverre Verhté. “Zo’n matchke is intensiever dan de meesten denken. Je moet voortdurend sprintjes trekken.”

Samen pint drinken

Op donderdag 26 oktober om 21 uur spelen Delrue en De Sterren dus een beladen match, dé derby van de Anzegemse minivoetbalcompetitie.

“Natuurlijk willen beide ploegen heel graag winnen. Iedereen zal nog iets scherper staan dan normaal. Maar achteraf drinken we gewoon weer samen een pint in de bar bij Koen”, lacht Sverre.

In de rangschikking doet Delrue het iets beter dan De Sterren. Met een zevende plaats en zes punten staat het twee plaatsen hoger. “Het wordt hoe dan ook erg spannend. We zijn aan elkaar gewaagd. Hopelijk zal het verschil tussen ons na donderdag zes punten zijn, maar evengoed kunnen De Sterren op gelijke hoogte komen”, vertelt Alexander, kapitein en oprichter van Delrue.

“Zo een matchke minivoetbal is intensiever dan de meeste denken”

De minivoetbalcompetitie in Anzegem bestaat uit 23 ploegen. Die worden verdeeld over twee poules. Alle teams spelen eenmaal tegen elkaar. Naargelang de punten die je verzamelt, kom je na januari terecht in play-off 1, 2 of 3. In iedere play-off strijden de teams dan nog tweemaal tegen elkaar.

Twee jaar geleden speelden De Sterren meteen kampioen in play-off 3, vorig jaar deed Delrue hetzelfde en bengelde De Sterren ergens in het midden in play-off 2. “Misschien volgt dit jaar wel een kampioenenduel tussen beide ploegen. Maar dat is voor over enkele maanden. Eerst donderdag een scherpe match afleveren”, sluit Sverre af. (TVD)

The post Derby tussen Delrue en De Sterren in minivoetbalcompetitie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »