Christa Ledoux is Smaakmaker #VANRSL 2023

Een jury onder leiding van chef Michael Decruw van D’Hofstee heeft zaterdag in de Keuken van Roeselare op De Munt de beste hutsepot van Roeselare gekozen. Van drie finalisten was Christa Ledoux uit Roeselare de beste.

Voorafgaand aan de Week van de Smaak hield Stad Roeselare een wedstrijd om hobbykoks uit te nodigen aan de slag te gaan met lokale ingrediënten om hun beste versie van hutsepot klaar te maken. Zaterdag was er de finale in de Keuken van Roeselare op De Munt. Petra Prinzie, Christa Ledoux en Lobke Van Immerseel waren de drie finalisten. Geert Fraeye en Fleur Verhulst waren ook geselecteerd voor de finale, maar zij moesten in laatste instantie forfait geven wegens ziekte.

Hoog niveau

De kandidaten kregen van twaalf uur ‘s middags tot vier uur tijd om hun hutsepot te bereiden. Meteen was duidelijk dat er op een heel hoog niveau werd gekookt. De jury van zes onder leiding van chef Michael Decruw van D’Hofstee had geen makkelijke taak. Ze hielden in hun beoordeling rekening met de presentatie van het gerecht, de smaak en het gebruik van regionale producten. Na veel proeven en overleggen kreeg Christa Ledoux de trofee van Smaakmaker #VANRSL 2023 overhandigd. Haar ‘oederwetse Roeseloarse utsepot’ met een moderne twist kon op meest bijval van de jury rekenen.

Grote hutsepotfestijn

Naast een trofee en cadeaubonnen ter waarde van 500 euro mag Christa in samenwerking met traiteur Vincent Impe haar hutsepot klaarmaken op het grote hutsepotfestijn op 5 november in het Huis van de Voeding. Een ticket, goed voor een portie hutsepot en een drankje, kost 20 euro (15 euro voor kinderen tot 12 jaar) en kan gekocht worden op www.visitroeselare.be/weekvandesmaak.

The post Christa Ledoux is Smaakmaker #VANRSL 2023 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »