BeLUG en Rode Kruis organiseren Derde Brick Mania in Harelbeke: “Thema in vuur en vlam”

BeLUG en het Rode Kruis organiseren samen voor de derde keer een Brick Mania in cc Het Spoor in Harelbeke. Dit jaar is het thema In Vuur en Vlam. De bezieler van de samenwerking is Harelbekenaar Andy Wouters. “Ik ben een gepassioneerde fan van LEGO.”

Brick Mania is de overkoepelende naam voor de evenementen met de bekende Deense steentjes georganiseerd door BeLUG, de Belgian LEGO Users Group. Dit is de oudste en grootste club van volwassen fans van LEGO, opgericht in 2003 en met meer dan 1.000 leden. “Ik ben dan ook een trots en actief lid van BeLUG en een ware AFOL, Adult Fan Of LEGO”, aldus Andy Wouters die ook vrijwilliger en penningmeester is van Rode Kruis Vlaanderen, afdeling Harelbeke. “Samen met enkele anderen ben ik de bezieler van de samenwerking tussen BeLUG en RK. Ik ben een gepassioneerde fan van LEGO.” Brick Mania is al een beetje bekend bij de leden waardoor er veel inschrijvingen zijn .“We hebben nu twee zalen, meer dan 1.000 vierkante meter, gevuld. Dit jaar is ons thema In Vuur en Vlam. Er is dus heel wat brandweer en ander vuurwerk te zien. Er zijn natuurlijk heel veel unieke bouwwerken en ook verkoop van tweedehands en nieuwe LEGO. Voor de liefhebbers zijn er een zoektocht, een speelhoek en andere activiteiten.”

Mozaïek

Maarten Steurbaut ontwierp met 40.000 steentjes een grote mozaïek van 1,5 x 2,5 meter die tijdens het weekend gebouwd moet worden door de bezoekers. Het thema is Disney 100 jaar en dus In Vuur en Vlam. Meer wil Maarten niet verklappen. (PVH)

Brick Mania Harelbeke heeft plaats in cc Het Spoor op 28 oktober van 10 tot 18 uur, op 29 oktober van 10 tot 17 uur. De toegang kost 3 euro en is gratis voor kinderen tot en met 6 jaar.

The post BeLUG en Rode Kruis organiseren Derde Brick Mania in Harelbeke: “Thema in vuur en vlam” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.
The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »