Anzegemse jeugd fuift wijzer met fuifkoffer en label

De jeugdraad introduceert het label ‘Fuif Wijzer’ en een heuse fuifkoffer, die organisatoren kunnen lenen. “Het voorbije werkjaar zetten we als jeugdraadAnzegemextra in op het fuifbeleid”, vertelt jeugdraadvoorzitter Anzegem Ann-SophieVanderghinste.

De jeugdraad is een adviesraad die inzet op het jeugdbeleid. “We willen een actief aanspreekpunt zijn voor de jeugd en de jeugd nog meer verenigen”, aldus de Anzegemse Ann-Sophie. “Met dit initiatief kan de jeugd veiliger fuiven. Hierbij drukken we hen op het hart om voor elkaar zorg te dragen en is sensibiliseren een speerpunt. Matig gebruik van alcohol, samen naar huis fietsen en beschermingsmateriaal in functie van gehoorbescherming, zijn hierin enkele voorbeelden.”

De opleiding tot fuifbuddy werd aangepast, het label ‘Fuif Wijzer’ werd geïntroduceerd en de fuifkoffer werd in het leven geroepen. Deze kunnen organisatoren lenen. “Groot-Anzegem telt 11 jeugdverenigingen waarvan een afvaardiging van 14 fuifbuddies, die actief betrokken worden bij het fuifbeleid”, schetst jeugddienstmedewerker Mathilde Deseyn (30).

Preventie

Het is goed dat er ook op kleine fuiven aandacht gaat naar preventie. “Ik vind ‘Fuif Wijzer’ een goed initiatief omdat jongeren sensibiliseren werkt”, besluit event manager en groepsleider bij scouts Tiegem Arnaut Dermaut (21).

The post Anzegemse jeugd fuift wijzer met fuifkoffer en label is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »