ZVC Rapid Subs start met scholierenploeg

In het zaalvoetbal is de jeugdwerking van ZVC Rapid Subs aan een nieuw werkjaar begonnen, met ook een scholierenploeg in competitie. “We zijn daar blij om. Ook al omdat we dit de voorbije twee seizoenen of zelfs langer hebben moeten missen.”

Tot vorig jaar beschikte ZVC Rapid Subs wel over een ploeg met junioren en beloften. “We hebben wel spelers met bepaalde leeftijd. Maar zij moeten op zondag ook veldvoetbal spelen. Dat maakte het wat moeilijk voor de zaalcompetitie, zelfs over gans Vlaanderen”, opent secretaris Kris Waerniers. “Op termijn wordt hiermee misschien opnieuw gestart. Er moet dan wel worden nagedacht op welk tijdstip dit gebeurt. Zoals bij de scholieren. Dat is nu op zondagnamiddag.”

ZVC Rapid Subs beschikt bij de cadetten over een ploeg, bij de miniemen zijn er dat twee en bij de preminiemen zelfs drie. “Het draait goed en we beginnen nu uit onze eigen jeugd de vruchten te plukken. We hebben in 2014 een Jeugdcel opgericht onder leiding van Frederik Marly. Ook zijn vader Walter was een bezieler om die jongeren bij ons in de zaal te laten voetballen. Daarna duurde het wel even vooraleer de jeugd in competitie kon binnen de Vlaamse zaalvoetbalbond. De eerste jaren was dit met een training per week. Nadien kwam er meer goesting bij zowel de trainers als de spelers. En zo groeiden we uit tot de club die we nu zijn.”

Spelers gezocht

Johan Lamote is trainer van de scholierenploeg. Noël Lekens fungeert als afgevaardigde en is ondertussen ook voorzitter van de zaalvoetbalclub uit Beernem. “Deze nieuwe werking draait vlot”, vindt Waerniers. “Noël is een grote meerwaarde. Hij volgt het reilen en zeilen van zeer nabij. Hij heeft alle ploegen al aan het werk gezien.” Voor de scholieren is Rapid Subs nog op zoek naar bijkomende spelers. “Teams zijn er bij de jeugd in het algemeen voldoende. Er zouden wel wat clubs mogen bijkomen om die jeugdcompetities binnen de VZVB uit te breiden”, besluit Waerniers (ACR)

The post ZVC Rapid Subs start met scholierenploeg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »