Zesde feest van de leeftijdsgenoten uit 1943

De leeftijdsgenoten uit het jaar 1943 kwamen voor de zesde keer bijeen voor een feest. Na de officiële ontvangst in het gemeentehuis gingen ze naar ‘t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.

Burgemeester Kurt Windels feliciteerde Stefaan De Boever, die op deze dag 84 jaar werd. Hij zei ook dat twee koppels van ver kwamen: Nieuwmunster (Zuienkerke) en Herent (Leuven). “Onze gemeente telt 74 80-jarigen, waarvan 44 vrouwen. Rita en Frans zijn de populairste voornamen. Op 21 juni 1943 werd ook de drieling Couvreur geboren.” Gerard Himpe sprak een woordje namens de 80-jarigen. “Onvoorstelbaar wat we de voorbije vijf jaar meemaakten. In 2020 moesten we ineens in ons kot blijven door corona. Wie had zoiets gedacht? Maar door corona traden ook veel leeftijdsgenoten het tijdperk van de digitale wereld binnen.”

Vier comitéleden

Het feest voor de 80-jarigen werd georganiseerd door Magda Lannoo, Carlos Remmerie, Lena Adens en Gerard Himpe. Op 18 september 1993 kwamen ze als 50-jarigen met in totaal 75 personen bijeen. In 2003 waren er 42 aanwezigen op hun feest voor de 60-jarigen, vijf jaar later kwamen er 30 mensen bijeen. In 2013 vierden ze hun 70ste verjaardag met 39 aanwezigen. In 2018 kwamen ze samen voor het feest van de 75-jarigen met 32 personen. Het zesde feest werd gehouden op zaterdag 30 september 2023, voor hun 80ste verjaardag met in totaal 52 mensen, waaronder 27 leeftijdsgenoten.

De aanwezige leeftijdsgenoten waren: Frieda Pillen, Frans Vanmarcke, Michel Lierman, Yolande Pillen, Jeanny Olivier, Marie-Jeanne Declerck, Christiane Craeynest, Frans Claerhout, Eric Desmet, Dirk Vanwynsberghe, Jan Vannieuwenborg, Jacques Deryckere, Werner Labeeuw, Freddy Lamaire, Jozef Demuynck, Veronique Vankeirsbilck, Rita Goeminne, Freddy Beernaert, Gerda Desmet, Yvette D’Haene, Gabriel Couvreur, Magda Vanhove, Erik Vanlerberghe, Magda Lannoo, Carlos Remmerie, Lena Aedens en Gerard Himpe. (Patrick D.)

The post Zesde feest van de leeftijdsgenoten uit 1943 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »