Wielerteam Waregem blaast 15 kaarsjes uit

Wielerteam Waregem vat weldra zijn vijftiende seizoen aan. Al sinds de oprichting houdt voorzitter Marino Vervaeke vast aan zijn eigen visie, en zonder succes kunnen we dat zeker niet noemen. Waar er bij de start slechts drie renners waren, is het ondertussen uitgegroeid tot een gerespecteerd team met meer dan 80 leden, waarvan een 63-tal competitierenners.

In 2010 hield Marino Vervaeke het Wielerteam Waregem (toen nog Wielerteam Drogenboom) boven de doopvont. De insteek was eerder bijzonder. “Ik merkte dat veel clubs best wel veel lidgeld vroegen, wat voor veel renners en hun ouders toch wel een drempel was. Ik vond dat die drempel er niet mocht zijn en zette me eens aan het rekenen, om te zien of het haalbaar was een jeugdteam op te zetten zónder lidgeld. En dat bleek mogelijk: met de sponsoring alleen lukte het. Ook vandaag, 15 seizoenen na datum, is dat nog steeds het geval”, aldus Marino Vervaeke.

Wekelijkse trainingen

Nog zo’n stokpaardje is de wekelijkse trainingen die georganiseerd worden op woensdag. “In principe het hele jaar door, behalve in de vakantie, om de trainers toch ook wat vakantie te gunnen. Op dit moment van het jaar hebben we zowel veldrittrainingen in Vichte als in Waregem, op beide plaatsen komen er een 25-tal renners af, wat toch wel een mooi aantal is.”

Het grootste rennersaantal situeert zich bij de jeugdcategorieën: miniemen en aspiranten, en ook wat nieuwelingen. Bij de oudere categorieën zijn het voornamelijk enkelingen. Naast een 63-tal competitierenners op dit moment, zijn er ook een tiental recreanten aangesloten.

Overwinningen

Elk seizoen is het Wielerteam Waregem wel goed voor meerdere overwinningen. Bij de nieuwelingen behaalde Bjintse Vandenbroucke alvast zijn eerste zege in Zwevegem, bij de 13-jarige aspiranten waren Willem Decorte en Robbe Staelgraeve de grote sterkhouders, bij de miniemen boekte het team een aantal successen met Milan Schiettecatte, Briek Maes en Camille Cottenies.

Het komende jaar zal het de commerciële naam ‘Litubra Parket-Vanbrabant Technics-Wielerteam Waregem’ dragen. Bij de nieuwelingen wordt naar alle waarschijnlijkheid opnieuw de driedaagse West-Vlaanderen Cycling Tour afgewerkt. (RRK)

The post Wielerteam Waregem blaast 15 kaarsjes uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »