Vzw Zwefie viert tienjarig bestaan met nieuwe outfit: “We leggen onze leden niets op”

Tien jaar geleden, in 2014, werd de wielertoeristenclub Zwefie opgericht, wat staat voor Zwevegem Fietst. Het idee kwam van enkele fietsenthousiastelingen. Ook de gemeente Zwevegem sprong uiteindelijk mee op de kar.

Secretaris Severine Deloof zegt dat die samenwerking met de gemeente uiterst belangrijk was, omdat dit zorgde voor een geleidelijke groei van het aantal fietsers. Maar het steeds toenemend aantal leden zorgde ook voor een veiligheidsprobleem. “Het is nogal duidelijk dat grote groepen op de baan ook een groter veiligheidsrisico vormen. Daarbij groeide ook de vraag naar meer zekerheid omtrent de verzekeringen. Door de onduidelijke structuren diende hier verandering in te komen”, aldus Severine.

Meer zekerheid

Een drietal jaar geleden begon het idee te groeien om de club om te vormen tot een vzw. “We sloten ons aan bij de wielerbond, wat meteen meer zekerheid betekende voor de begeleiders en er kwam een verzekering naar aansprakelijkheid toe, zodat er geen financiële risico’s meer zijn. De leden vragen we een eigen verzekering voor lichamelijke schade aan 40 euro per jaar af te sluiten, die geldig is voor het ganse gezin. Daarvan is dan nog een deel terug te krijgen bij de mutualiteit”, vervolgt Severine.

Visie

Volgens Severine is Zwefie nu wel officieel een sportclub, maar willen ze niks veranderen aan de oorspronkelijke visie. “We blijven een open club met lage instapdrempel en verschillende gekende groepen. Er zijn geen kampioenschappen, geen bergkoning, geen afstandskampioen, en er is ook geen verplichting tot aankoop van kledij, al bevelen we dit wel sterk aan, zodat we herkenbaar zijn als groep. We hebben nu trouwens een nieuw tenue”, zegt de secretaris trots.

De organisatie staat nu los van de gemeente Zwevegem, maar er blijft wel een nauwe samenwerking. “Start To Bike wordt door de gemeente opgestart, met vermelding dat doorstroom naar Zwefie mogelijk is”, besluit Severine.

Zwefie bestaat uit de recreanten, de sportievelingen, de gedrevenen en de gedrevenen+.

The post Vzw Zwefie viert tienjarig bestaan met nieuwe outfit: “We leggen onze leden niets op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay reageert in emotionele brief op beweringen van haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de voor haar kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten met een

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een

Lees meer »

Als een held ontvangen: sirenes, lichtshow en vuurwerk voor Memphis Depay bij presentatie aan uitgelaten fans Corinthians

Met een lichtshow, spectaculair vuurwerk en een videoboodschap op grote schermen is Memphis Depay (30) woensdagavond gepresenteerd aan de supporters van Corinthians. De Nederlander, die bij de club met het rugnummer 94 gaat spelen – dat verwijst naar zijn geboortejaar – werd vervolgens massaal toegezongen door de fans in de volgepakte Neo Química Arena, het stadion van de club uit

Lees meer »

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »