Traditioneel herfstconcert De Zwaan: “Met gloednieuw, Belgisch werk”

Het herfstconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan in Lichtervelde wordt een traditioneel herfstconcert, met een gloednieuw en bijna nog nooit uitgevoerd nummer van een jonge Belgische componiste.

De Fanfare De Zwaan organiseert op zaterdag 28 oktober om 20 uur hun herfstconcert, in oc De Schouw. “Het wordt een traditioneel concert waarop zowel het trommelkorps (onder leiding van Sam Maertens), het jeugdensemble Ferventis en Mini’s en de KF. Sint-Cecilia De Zwaan (beiden onder leiding van Mieke De Meyer) een deel van het programma voor hun rekening nemen”, zegt Luc Haeghebaert.

Topnummer

“Voor de pauze treden het trommelkorps, de mini’s en Ferventis op. Na de pauze volgt dan het fanfareorkest. Op het programma staan onder meer werken van Paul Lovatt Cooper, Otto M. Schwartz, het werk A Song Without Words van de jonge Belgische componiste Pimpanit Karoonyavanich is gloednieuw en bijna nog nooit uitgevoerd. Het absolute topnummer van het concert is ongetwijfeld Five States of Change van Philip Sparke. Met een Deep Purple Medley wordt gezorgd voor een populair nummer.”

Het concert in oc De Schouw op zaterdag 28 oktober om 20 uur wordt gepresenteerd door Anne Debusschere en kaarten zijn te koop bij de muzikanten aan 12 euro ofwel online via herfstconcertzwaan2023. eventgoose. Waar je wel 1 euro administratiekosten betaalt. De dag zelf betaal je 15 euro.

Ceciliafeest

Het Ceciliafeest van de fanfare vindt plaats op zaterdag 4 november en begint met een eucharistieviering om 14.30 uur in de kerk. “We doen een warme oproep tot onze sympathisanten om deze muzikaal opgeluisterde misviering bij te wonen”, aldus Luc. “Om 19.30 uur is er dan het avondfeest met buffet en dj in zaal De Zwaan waarvoor je 25 of 20 euro betaalt, dit naargelang je muzikant bent.”

(JW)

The post Traditioneel herfstconcert De Zwaan: “Met gloednieuw, Belgisch werk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »