Tieltse cafés steken kroegentocht in halloweenjasje: “De best verklede klanten maken kans op reischeque”

Na de succeseditie van vorig jaar slaan cafés Cirque Central, Piece Unique, De Keet, D’hespe, Barville, De Kiste en Den Arend opnieuw de handen in elkaar op zaterdag 28 oktober voor een halloweeneditie van de Tieltse kroegentocht.

“Vorig jaar kozen we ervoor om onze kroegentocht niet in een bepaald thema te organiseren omdat we niet zeker wisten of het concept wel zou aanslaan bij het grote publiek”, vertelt Robbe Dejonckheere. “Echter met 300 ingevulde kaarten, wat wil zeggen dat de tocht 300 keer volledig werd afgelegd, kunnen we toch spreken van een succesvolle editie.”

Dit jaar werd er beslist om de kroegentocht onder te dompelen in een ware halloweensfeer. “Onze kroegentocht staat gepland in de periode dat Halloween wordt gevierd. Iedereen was meteen gevonden voor het idee om hierrond iets te doen.”

Aan het concept wordt er niet veel gesleuteld. “De eerste stempel kan verkregen worden vanaf 19 uur. Deelnemers mogen zelf kiezen waar ze starten en kunnen in elk van de zeven cafés een stempel verkrijgen wanneer ze iets consumeren. Wanneer de kaart vol is, laat je ze achter in het café waar je jouw laatste stempel behaalde.”

Nieuwigheid

Toch is er een nieuwigheid aldus Robbe Dejonckheere. “In elke café zal er worden gezorgd voor een echte halloweensfeer. Echter zullen we aan de deelnemers vragen om hun uiterste best te doen om zich te verkleden. De best verklede klanten maken kans op een reischeque. We zullen hierbij samen werken met de lokale reisbureaus.”

Achter de kroegentocht schuilt een hele organisatie. “Het succes is een voor een groot deel toe te wijzen aan de goede verstandhouding en samenwerking tussen de verschillende cafés. Door samen te werken; kunnen we een breder publiek aanspreken. Hoe meer volk in Tielt, hoe beter voor alle zaken. Ook op 28 oktober zullen we er samen alles aan doen om er voor de deelnemers een leuke avond van te maken.”

The post Tieltse cafés steken kroegentocht in halloweenjasje: “De best verklede klanten maken kans op reischeque” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onze oorlogsjournalist op de plek waar Hezbollah-leider werd gedood: “Metersdiepe kraters van Israëlische bunkerbommen”

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers is in Beiroet. Tot zijn grote verbazing kon hij gewoon naar de plek gaan waar vrijdag Hezbollah-leider Hassan Nasrallah werd gedood. Hij stapt naast de metersdiepe kraters die Israëlische bunkerbommen hebben gemaakt. Na de dood van de Hezbollah-leider is volgens Iraans minister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi “alles mogelijk”, ook een oorlog in het Midden-Oosten. Volg

Lees meer »

30 miljoen extra voor Thermae Palace en Gaanderijen, maar lokale partijen blijven bekvechten over dossier

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is 30 miljoen euro voorzien voor de restauratie van de Gaanderijen en het Thermenhotel. “Zonder dat er extra gebouwen moeten komen”, luidt het. De politieke partijen kijken verschillend naar het dossier en op twee weken voor de verkiezingen claimen meerdere partijen de toezegging. Dement houdt de vinger aan de pols : “Het is positief, maar

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke neemt sterretjesweide in gebruik: “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis”

November staat voor de deur. Dan nemen we met zijn allen de tijd om onze overleden familie en vrienden te herdenken. Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur van Middelkerke de sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van

Lees meer »

Nieuwe brandweerkazerne absolute prioriteit voor kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote

In de aanloop naar de verkiezingen benadrukt Nicolas Vermote, kandidaat-burgemeester en lijsttrekker van Pro Nieuwpoort, dat de bouw van een nieuwe brandweerkazerne de hoogste prioriteit heeft voor zijn partij. Volgens Vermote voldoet de huidige kazerne niet meer aan de hedendaagse veiligheids- en efficiëntienormen, wat onaanvaardbare risico’s met zich meebrengt voor zowel de inwoners als de brandweer zelf.
The post

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

“Ze waren vooral ongerust om elkaar”: hoe gaat het nu met Robin Ramaekers en cameraman na brutale aanval?

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed en hebben het ziekenhuis verlaten. Collega Rudi Vranckx deelde

Lees meer »

Marc Degryse is vol lof over interim-coach David Hubert: “Hij toont dat hij een goede assistent zou zijn van de nieuwe hoofdcoach”

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

Jean-Louis Dupont, de Belgische advocaat die met zaak-Diarra de transfermarkt weer aanvalt: “Doet hij het voetbal een dienst, of de machtige elite?”

Het Hof van Justitie heeft Lassana Diarra vandaag gelijk gegeven in zijn zaak tegen de FIFA. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon – Media melden Israëlische beschietingen in grensgebied

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle

Lees meer »