Otis is de 1.000ste baby van het jaar op campus Sint-Jan

Op vrijdag 20 oktober om 17u10 is de 1.000ste baby van 2023 geboren op campus Sint-Jan in Brugge. De eer was voor Otis Dumarey, het eerste kindje van mama Gwendoline Cappelier en papa Mathias Dumarey uit Oostkamp. Het jongetje weegt 4,380 kg en meet 54cm. De kersverse baby en zijn trotse ouders stellen het goed. Otis krijgt nog even extra goede zorgen op de dienst Neonatologie.

“Vorig jaar vond de geboorte van de 1.000ste baby een drietal weken eerder plaats, namelijk op 26 september,” licht voorzitter Pablo Annys toe. “In 2022 werden in het totaal 1312 baby’s geboren op campus Sint-Jan. De geboortecijfers fluctueren elk jaar, wat perfect normaal is.”

Het AZ Sint-Jan voert een ‘moeder- en babyvriendelijk beleid’, wat wil zeggen dat moeder en baby centraal staan. Dit betekent dat het ziekenhuis in zijn dagelijkse werking kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning biedt aan de ouders en baby. Sinds december 2017 heeft het AZ Sint-Jan hiervoor officieel een erkenning van Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie met het label ‘Baby-Friendly Hospital Initiative’.

The post Otis is de 1.000ste baby van het jaar op campus Sint-Jan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »