Opnieuw code rood voor delen van Schotland met zware regen: “De situatie is zeer ernstig”

Vandaag geldt opnieuw code rood voor delen van Schotland. Er wordt opnieuw bijzonder zwaar weer verwacht, met mogelijk 70 tot 100 millimeter extra neerslag in gebieden die nu al kampen met overstromingen. Het dodental door storm Babet blijft voorlopig op drie staan.

Meer krantenkoppen in België

Sven Ornelis getuigt over massatoerisme in Barcelona: “De inwoners hebben genoeg van de dronken Britten die de Ramblas overspoelen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

“Sommigen zeggen niets, anderen zijn boos”: huilende ploegmaats eren verongelukte André Drege (25), slotrit in Oostenrijk geneutraliseerd

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – wordt de slotrit vandaag geneutraliseerd en vond er bij aanvang een minuut stilte plaats. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen.

Lees meer »

Bijna haalde ‘Het eiland’ nooit antenne, maar Wouter Vandenhaute redde legendarisch programma van de ondergang

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz.

Lees meer »

Waait er een nieuwe virusgolf door het Tourpeloton?

Van zware valpartijen zijn de renners gespaard gebleven. Toch telde het Tourpeloton gisteravond weer vier renners minder. Hardop wordt het niet gezegd, maar gevreesd wordt weer voor ziekte in het peloton. Om die reden kwam alvast Tim Declercq niet meer aan de start.

Lees meer »