Nieuwe ‘Lijst Burgemeester Wielsbeke’ is klaar: “We hebben enorm veel goesting om door te gaan”

Woensdagavond is ‘Lijst Burgemeester Wielsbeke’ voorgesteld. Burgemeester Jan Stevens is strijdvaardiger dan ooit. “We willen ons beleid verder zetten”, klinkt het.

Rachida Abid uit Wielsbeke, Magda Deprez uit Sint-Baafs-Vijve, Guido Callewaert uit Ooigem en Norbert Goudsmet uit Wielsbeke willen mee van ‘Lijst Burgemeester Wielsbeke’ een succesverhaal maken. “Ook jongelingen springen mee in de dans”, vertelt burgemeester Jan Stevens (62) trots. “Sommigen zijn vereerd om op de lijst te staan, en ze moeten geen kleur bekennen. We willen onze naam meer bekendheid geven via de sociale media zoals Facebook, YouTube, Instagram en X. Op die manier info verspreiden is een stap voorwaarts voor de bewoners.”

“We willen ons op drie grote thema’s focussen. De N357 moet heraangelegd worden met bijzonder veel aandacht voor de zwakke weggebruiker. Er moeten afgescheiden fiets- en wandelpaden komen. Ook de Heirweg moet dezelfde metamorfose ondergaan. En er moet een nieuw woonzorgcentrum komen op de site Hernieuwenburg met 90 bedden. Het huidige OCMW-rusthuis, dat we zelf uitbaten en van de jaren 80 is, herbergt 71 bedden met 10 dubbele kamers, wat niet meer van deze tijd is. Hier hopen we een doorbraak te realiseren.”

Nieuw op de lijst is Magda Deprez (75), ze was 27 jaar gemeenteraadslid en 15 jaar schepen. Guido Callewaert (66), advocaat, is sinds zijn jeugd bezig met politiek en stond op de democratische jongerenlijst. Rachida Abid (59), een inwijkelinge zoals ze zichzelf noemt, die in de jaren 70 Marokko voor Wielsbeke ruilde, blijft haar voor 100 procent inzetten voor de burgemeester. “We kunnen ons geen betere wensen”, vertelt de zelfstandig thuisverpleegster. “Eigenbelang is hier niet aan de orde. Sinds 2015 ben ik schepen. Ik ben hier heel goed ontvangen destijds, ik wil blijven belangeloos de mensen helpen.”

Ook Norbert Goudsmet (74), lid van de OCMW-raad, wil zich voor de partij ten volle geven en ten dienste van de bevolking staan.

The post Nieuwe ‘Lijst Burgemeester Wielsbeke’ is klaar: “We hebben enorm veel goesting om door te gaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »