Maison Marsel blaast eerste kaarsje uit: “Nog veel ideeën”

Brunch- & ontmoetingshuis Maison Marsel uit Marke bestaat een jaar. Uitbaatster Nele Dhaene (40) viert dat met een herfstbrunch. Naast maandelijkse suikervrije brunches is er in het huis ook ruimte voor creatieve workshops en verjaardagsfeestjes.

Nele Dhaene had het pand van Maison Marsel zes jaar geleden gekocht, maar tot een jaar geleden verhuurde ze het huis. Toen het vrij kwam te staan, durfde Nele de sprong te wagen. “Ik had al lang de droom om een zaak te beginnen waarin ik mijn liefde voor voeding en creativiteit kon uiten. Met Maison Marsel is de creativiteit in overvloed aanwezig”, lacht Nele. Naast zaakvoerder van Maison Marsel is ze ook leerkracht zedenleer in basisschool De Wonderwijzer in Lauwe.

Workshops

De creativiteit is terug te vinden in de verschillende workshops die Maison Marsel organiseert. Zo leerden geïnteresseerden glazen maken uit wijnflessen en werden de beginselen van aromatherapie aangeleerd. Op 3 december volgt de volgende workshop waar liefhebbers aan de slag gaan met terrazzo. “Voor de workshops laat ik meestal iemand komen uit mijn netwerk, ik haal daar veel inspiratie uit. Zelf organiseer ik wel Open Naaiateliers, waarbij mensen met weinig tot geen kennis van naaien mogen langskomen met eender welke vraag of ambitie”, gaat Nele verder.

Voor alle kinderfeestjes en workshops legt Nele de focus op duurzaam materiaal en lokale producten. “Ik vind het belangrijk om spullen zo veel mogelijk te hergebruiken. Als leerkracht zedenleer ben ik automatisch ook een beetje verplicht om ethisch na te denken”, lacht ze. Daarbovenop denkt ze ook nog aan de gezondheid, want alle brunches die de uitbaatster voorziet zijn suikervrij. “Dat wil niet zeggen dat het smakeloos is natuurlijk. De brunch is gewoon op een alternatieve manier gezoet”, zegt Nele.

Brainstormen

Na een jaar heeft de creatieveling haar draai gevonden in Maison Marsel, maar ze blijft niet stilzitten. “Ik geniet daarvan om te blijven brainstormen over hoe ik kan evolueren. Niet alles slaat aan en dat is oké, maar ik heb nog veel ideeën. De toekomst van Maison Marsel ziet er goed uit”, sluit Nele af.

Meer info: https://www.facebook.com/pilitut & https://www.instagram.com/maisonmarsel.marke

(Siel Vandorpe)

The post Maison Marsel blaast eerste kaarsje uit: “Nog veel ideeën” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »