Linde Boeraeve kreeg turntraining van Nina Derwael: “De training met Nina was een onvergetelijke ervaring”

Twintig jonge gymnasten, onder wie vijf West-Vlaamse, kregen een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. Niemand minder dan regerend olympisch kampioene Nina Derwael leerde de 10- tot 14-jarigen de kneepjes van het turnvak. Zo wil Derwael een nieuwe generatie gymnasten warm maken om op hoog niveau te gaan turnen.

Linde Boeraeve (12) uit Proven was een van de uitverkoren gymnasten. Ze is de dochter van Peter Boeraeve en Liesbeth Huyghe en de zus van Lieke (14) en Cas (8). Linde loopt school in de Keiwijzer in Poperinge en in haar vrije tijd turnt ze bij Turnkring Vlamertinge. “Mijn eerste stapjes in de turnzaal gebeurden op zesjarige leeftijd in Vlamertinge. Dat was vooral op een speelse manier”, vertelt Linde.

“Ik turnde nadien in Poperinge samen met mijn zus. Door de coronacrisis zijn we weer in Vlamertinge gaan turnen. Ik deed ook nog ballet en jazzballet. Pas in het vijfde leerjaar ben ik beginnen trainen op competitieniveau en stopte ik met ballet. Hierdoor kan ik nu meedoen aan wedstrijden, wat ik superleuk vind. Ik begin nu aan mijn derde jaar competitieturnen op D-niveau, ik train vier uur per week.

Ziek

Zus Lieke turnt bij de teenagers en mijn broer heeft nog bij de G-werking geturnd.” Zaterdag zag Linde een droom in vervulling gaan, ze kreeg training van olympisch kampioene Nina Derwael in de Gentse Topsporthal.

“Mijn favoriete onderdeel is de grond, want je kan daar veel salto’s maken”

“De aanloop naar de training verliep niet zo goed, want ik lag de hele week met koorts in bed en ook zaterdag voelde ik me nog geen 100 procent. Tijdens de training moest ik ook even gaan liggen”, aldus Linde. “Uiteindelijk was het toch een onvergetelijke ervaring. Mijn mama ging mee naar Gent. Het was mijn eerste keer in de Topsporthal van Gent. Ik ben er wel al veel gepasseerd, want er woont een deel van onze familie vlakbij.”

Grond

Eerst gaf Nina de opwarming en dan werden ze in vier groepjes ingedeeld. “Ook topgymnaste Maellyse Brassart hielp bij het onderdeel tumbling. Nina stond bij de trampoline met blokkenbak. Na de training nam Nina ruim de tijd om met iedereen op de foto te gaan en een handtekening te geven. Ze was heel lief en ze is iemand om naar op te kijken.”

“Net als Nina ben ik voor mijn leeftijd al vrij groot om te turnen. Mijn favoriete onderdeel is de grond, want je kan daar veel salto’s maken. De brug vind ik ook wel uitdagend. Ik hoop dat ik nog lang kan blijven turnen, veel plezier kan maken en gespaard blijf van blessures. Ik wil ook blijven bijleren en trainen op nieuwe oefeningen.”

The post Linde Boeraeve kreeg turntraining van Nina Derwael: “De training met Nina was een onvergetelijke ervaring” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente

Een 29-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval. S.L. kreeg in eerste instantie twee jaar cel met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. De beklaagde bestookte zijn justitieassistente met schunnige berichten.
The post Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente appeared first on

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

Alcoholverbod voor zestiger die zich bevredigde in buurt van zonnende meisjes op strand in Bredene

Een zestiger uit Veurne heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor openbare zedenschennis. De man kreeg onder meer een alcoholverbod opgelegd. Al stelde hij zelf een radicalere oplossing voor.
The post Alcoholverbod voor zestiger die zich bevredigde in buurt van zonnende meisjes op strand in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »