Leonardo Strynckx mikt op acht op een rij

Wevelgemnaar Leonardo Strynckx (24, Tampere) staat op 1 november in de Izegemse sporthal De Krekel voor zijn achtste profkamp tegenover de Fransman Thibault Sergent (39). “Ongetwijfeld een speciale kamp en een heel sterke tegenstander”, zegt Leonardo.

Leonardo Strynckx werd in zijn zesde elitekamp, op het Allerheiligen Boksgala van 2022 in de Izegemse sporthal, Belgisch kampioen lichtgewicht tegen de op dat moment nog ongeslagen Liridon Vazliu uit Oostende. En vorige zaterdag won hij in Middelkerke zijn zevende profkamp, tegen de Bosniër Luka Veljovic.

“Veljovic had nog maar twee van zijn negen kampen gewonnen, maar hij was een harde tegenstander”, zegt Leonardo. “Het was geen gemakkelijke kamp, tegen een ervaren bokser die zes van zijn negen kampen in 2023 afwerkte. Ik vermoed dat hij tussendoor ook nog liefhebberswedstrijden bokste. Gelukkig ben ik altijd op mijn hoede in de ring, of het nu een sterke of een minder sterke tegenstander is.”

Leonardo’s tweelingbroer Manolito verloor in Middelkerke ook zijn tweede profkamp, tegen de Kroaat Filip Peturovic, met technisch knock-out in de derde ronde. “Hij zal moeten knokken om dat mentaal te boven te komen.”

Verkeerd

Op 1 november krijgt Leonardo in Izegem de ervaren Fransman Thibault Sergent (39) als tegenstander. “Hij heeft toch al tien kampen gebokst, waarvan hij er zes won. Thibault is iemand die vooruit bokst en net als ik ‘verkeerd staat’. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo’n tegenstander in de ring ontmoet, maar ik heb wel al gespard met boksers die verkeerd staan. Mijn coach Filiep Tampere zegt dat het een tegenstander is van wie ik in de ring veel kan bijleren.”

Leonardo werkt nog altijd bij de NMBS. “In verschillende ploegen, al probeer ik zoveel mogelijk de nachtploeg te doen omdat ik dan gedurende de dag op hetzelfde moment hetzelfde trainingsritme kan aanhouden. Als ik win in Izegem, hoop ik daar met kerstdag voor het Benelux-kampioenschap te boksen. Maar daar zal mijn coach wel voor kijken.”

Tickets

Er zijn verschillende formules. Vip-dinner 185 euro, vip-café (drank + buffet + balkon) in voorverkoop 85, tribune binnenzijde in vvk 50 en aan de deur 55, tribune buitenzijde in vvk 40 en add 45, ring in vvk 40 en add 45, staanplaats in vvk 20 en add 25. Voorverkoopadressen: Café Yin Yang, Gits; Harley-Davidson West-Flanders, Roeselare; Lagaar, Izegem; Vicini, Markt 8, Torhout.

Meer info krijg je van Stefaan Lamsens (kaarten, 0476 22 89 60) en Rudi Compernol (organisatie, 0475 58 83 25). (IB)

The post Leonardo Strynckx mikt op acht op een rij is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »