Koor van Licht en Liefde verzorgt kerstconcert

Het jaarlijkse kerstconcert in de Sint-Mauritiuskerk van Varsenare wordt verzorgd door La Speranza. La Speranza is het huiskoor van Licht en Liefde Varsenare. De organisatoren willen daarmee de inclusiegedachte centraal stellen.

Het koor La Speranza is ontstaan uit de werking van Licht en Liefde Varsenare, die een uitgebreid residentieel en niet-residentieel aanbod voorziet voor blinden en slechtzienden vanuit hun setting in de Oudenburgweg. In het kader van Zorgzame buurt loopt er nu een project waar nog meer de verbinding wordt gemaakt met de buurt. Zo is er een Mooimakersproject waar blinden en slechtzienden samen met buurtbewoners de omgeving verlossen van zwerfvuil. Op de petanquebaan van de site spelen bewoners en buren vrolijk met elkaar deze balsport. Maar ook dit concert kadert in Zorgzame buurt. Studiobewoner Jorn Boterman is de pianist van het huiskoor La Speranza van Licht en Liefde Heem (Huis 45). Hij vertelt: “In ons koor zingen mensen met een visuele beperking in verschillende talen. We worden begeleid door Hilde Ryckewaert. La Speranza brengt allerlei soorten liederen: binnenkort worden dat weer kerstliederen, maar ons repertoire bevat ook liefdesliederen, zeemansliederen en veel meer! La Speranza is Italiaans en betekent hoop. Hoop doet leven én zingen!” Cecilia Cottenie is samen met haar man Dirk Algoet bestuurslid van het organiserende kerconvar, wat staan voor kerstconcert Varsenare. Ze is blij met de keuze voor een lokaal koor. “We hebben een traditie met optredens van koren uit binnen- en buitenland. Maar het is goed dat we eens dichter bij huis kijken. En de inclusiegedachte is meer en meer aan de orde. We hopen dat we daarmee dit mooi initiatief La Speranza niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een podium geven.

Praktisch

Het kerstconcert met koor La Speranza gaat door op zondag 17 december om 16 uur in de Sint-Mauritiuskerk van Varsenare. Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de parochie en bij de leden van KerConVar.

The post Koor van Licht en Liefde verzorgt kerstconcert is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »