Klasgenoot Jeroen Laleman leidde Jens Keukeleire naar de koers

Hij was aangenaam verrast! Met een Instagrampost kondigde Jens Keukeleire (34) op 10 oktober na de openingsetappe van de Tour of Guangxi, een Chinese rittenkoers uit de World Tour, het einde van zijn carrière aan. Hij opende het bericht met een verwijzing naar Jeroen Laleman.

“Wat begon met een korte fietsrit met Jeroen Laleman toen we vijftien waren, eindigt dit jaar.” Zo startte de afscheidsboodschap van Jens Keukeleire die 14 jaar deel uitmaakte van het profpeloton. Zonder Jeroen Laleman was Keukeleire misschien nooit renner geworden. “In het derde middelbaar zaten we in de klas naast elkaar”, herinnert Laleman, dierenarts in Jabbeke, zich. “Ik vermoed dat de indeling toen volgens het alfabet gebeurde. De K van Keukeleire en de L van Laleman bracht ons op de schoolbanken bij elkaar. In eerste instantie kwamen we niet zo goed overeen. Jens roeide in die periode, ik koerste bij de nieuwelingen. Dat roeien deed hij niet zo graag meer. Probeer te fietsen, adviseerde ik hem. Als 15-jarigen reden we samen de toeristenversie van de Ronde van Vlaanderen. Zo maakte Jens kennis met het wielrennen. Nadien reden we samen nog vier of vijf keer die Ronde van Vlaanderen.”

Tweede in Wevelgem

De Bruggeling bleef altijd maar progressie maken. Jeroen Laleman hing na zijn periode bij de junioren de koersfiets aan de haak en vatte studies voor dierenarts aan. “Uiteraard hadden we van dan af minder contact”, vertelt hij. “Berichtjes bleven we wel naar elkaar sturen. Omdat ik ook veel op de baan ben, kwam ik Jens wel eens tegen tijdens zijn trainingen. Dan stopten we om even bij te praten. Wat ongeveer een maand geleden nog gebeurde. Dat hij mij zou vermelden in zijn afscheidspost was een verrassing.” Uiteraard bleef Laleman de carrière van zijn vroegere klasgenoot volgen. “Jens’ tweede plaats in Gent-Wevelgem van 2017 bleef me altijd bij”, benadrukt de dierenarts. “En toen hij in 2016 in Bilbao een etappe van de Vuelta won, waren we in Spanje in de buurt van Calpe op vakantie. Zijn ritzege hebben we niet live meegemaakt, maar een paar dagen later zagen we hem wel”, besluit Jeroen Laleman. (HF)

The post Klasgenoot Jeroen Laleman leidde Jens Keukeleire naar de koers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »