KIJK. “Mag ik geen persconferentie geven?”: vreemd moment met Mark van Bommel in hoofdrol na tumultueuze wedstrijd

Een hectische avond op Mambourg zaterdagavond. Twee strafschoppen voor de thuisploeg, een rode kaart voor Charleroi-coach Felice Mazzu en eentje voor Antwerp-coach Mark van Bommel en uiteindelijk een 3-2-nederlaag voor de ‘Great Old’. Op de persconferentie achteraf volgde er nog een vreemd moment, toen Van Bommel aan de persman van Charleroi vroeg of ie er wel mocht zitten na zijn rode kaart. “Zijn we dan zo officieel?”

Meer krantenkoppen in België

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »

Russische ‘spionwalvis’ Hvaldimir dood teruggevonden voor Noorse kust

Hvaldimir, een vriendelijke witte walvis die de afgelopen jaren alle harten veroverde voor de kust van Noorwegen en Zweden, is dood teruggevonden. Toen het dier voor het eerst werd opgemerkt door vissers in 2019, droeg het een harnas dat naar Rusland verwees en ontworpen leek te zijn om een camera te dragen. Dat deed vermoeden dat het om een ‘spionagewalvis’

Lees meer »

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

De brandweer van Diksmuide heeft vanmorgen slib geruimd in het centrum van Woumen, op de Woumenweg. Iets over 7 uur maakte de bestuurder van een tractor met kar een remmanoeuvre omdat hij de werflichten bij werken niet gezien had. Omdat hij vol op de remmen ging staan, schoot de afsluitklep van de kar open waardoor het slib over een afstand

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Huurprijzen sterkst gestegen in landelijke gemeenten, maar West-Vlaanderen blijft goedkoopste provincie om te huren

Niet enkel de vastgoedprijzen, ook de huurprijzen zijn in 2024 opnieuw gestegen. Momenteel kost het gemiddeld 826 euro per maand om in West-Vlaanderen een woning te huren, dan is zo’n 30 euro meer dan in 2023. Toch blijven we de goedkoopste provincie om te huren, dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).
The post Huurprijzen

Lees meer »

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »