Eli Iserbyt aast in Overijse op eerste zege: “Het leek alsof sommigen enkel naar de cross kwamen om mij uit te schelden”

Drie keer tweede. Eli Iserbyt (25) had zijn seizoensbegin anders voorgesteld. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal is van plan om zondag in Overijse zijn eerste zege te pakken. “Ik wil werken aan mijn zwakke punten, daarom heb ik in mijn tuin een zandstrook van twintig op drie meter laten aanleggen.”

Meer krantenkoppen in België

Sabine (49) is gepassioneerd door alternatieve relaxatietherapieën: “Mensen innerlijke rust brengen”

Wie interesse heeft in alternatieve relaxatietherapieën, kan sinds kort terecht bij Heart & Soulflow in de Hekkestraat in Wingene. Initiatiefneemster is Sabine Ameloot (49), orthopedagoge van opleiding, maar al vele jaren gepassioneerd door allerlei ontspanningstechnieken. “Ik mediteer dagelijks al vijftien jaar en ik kan gerust zeggen dat ik een ander mens geworden ben”, zegt Sabine. “Meditatie is een langzaam proces,

Lees meer »

“Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van een Nederlander die betrokken was bij een gewapende overval op twee minderjarigen in De Haan. De tieners werden bedreigd met een alarmpistool.
The post “Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten worden steeds diverser

De lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare hebben alvast dit gemeen. Iedere partij lijkt zijn ‘Roemeen’ op de lijst te hebben. Niet onlogisch met zowat 3.000 Roemenen die in de stad wonen. “Een verkiezingslijst is een afspiegeling van de maatschappij, de trend is dus logisch”, meent politicoloog Herwig Reynaert.
The post Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

Hoe het vrouwenwielrennen boomt dankzij Kopecky: “Lotte is een ‘Flandrienne’, weerbaar en nuchter. Daar houden Vlamingen wel van”

Het vrouwenwielrennen boomt als nooit tevoren. Op tien jaar tijd zijn de kijkcijfers met 50 procent gestegen – wedden dat we dit weekend ook weer massaal de tv aanzetten voor het WK gravel? Veel heeft natuurlijk te maken met Lotte Kopecky (28), de juiste vrouw op het juiste moment. “De vrouwenkoers stond te springen om populair te worden, het was

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »

Op de Mercator met Pascal Kerkhove, die beklijvend boek schreef: “Mensen met dementie verdienen liefde”

Pascal Kerkhove (63), voormalig redactiedirecteur van deze krant, werd begin dit jaar Oostendenaar. En dat bevalt hem uitstekend. “Het is de eerste keer dat mijn woonplaats me echt content maakt. Een gevoel dat ik daarvoor niet kende”, vertelt Pascal, die in zijn eerste maanden aan zee ook de roman Dag ma, blijf je nog even? schreef, tegelijk een ode aan

Lees meer »