Een obsessie voor communicatie met tastbaar resultaat én ideologische flexibiliteit: wie is Vincent Van Quickenborne?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Pv voor milieumisdrijf op Tomorrowland: 2 weekends op rij geen herbruikbare bekers gebruikt, festival riskeert miljoenenboete

De milieutoezichthouders van het Vlaamse departement Omgeving stellen een proces-verbaal op tegen het dancefestival Tomorrowland. De organisatie hield dit jaar nog vast aan het gebruik van wegwerpbekers, terwijl sinds juni vorig jaar in principe enkel herbruikbare bekers mogen. Voor dat milieumisdrijf riskeert Tomorrowland een boete van 2 miljoen euro.

Lees meer »

Palestijnse bronnen melden minstens 30 doden en 100 gewonden bij Israëlische luchtaanval op schoolgebouw

Minstens 30 Palestijnen zijn gedood en 100 anderen geraakten gewond bij een luchtbombardement op een schoolgebouw in het centrum van de Gazastrook. Dat blijkt uit berichten van Palestijnse bronnen, zoals het plaatselijke ministerie van Gezondheid. Volgens Israël werd het gebouw gebruikt als commandocentrum van Hamas, waar wapens en plannen voor verdere aanvallen werden opgeslagen.

Lees meer »

Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren

Zes bieren van brouwerij Fort Lapin uit Brugge mogen voortaan het label ‘100 procent West-Vlaams’ dragen. Brouwer Kristof Vandenbussche reageert tevreden: “Een logische keuze, omdat we al onze ingrediënten bij lokale landbouwers aankopen.”
The post Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren appeared first on KW.be.

Lees meer »

100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel

Op zondag 11 augustus organiseren Yves Vancamelbeke en Philippe Vanden Eede opnieuw een grote rommelmarkt in Kerkhove. De opbrengst gaan integraal naar vzw Belgasia.
The post 100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-adviseur Clinton voorspelt dat Trump zijn running mate aan de kant zal schuiven. Kan dat? Amerika-expert legt uit

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

Na Bart Somers stopt ook Gwendolyn Rutten vroegtijdig als Vlaams minister: “Dat jobhoppen tussen politieke mandaten moet stoppen”

Vlaams minister en viceminister-president Gwendolyn Rutten (Open VLD) geeft er net als haar voorganger Bart Somers al vroegtijdig de brui aan. Ze keert terug als burgemeester van Aarschot om zich volledig te focussen op de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Met nog 2,5 maanden te gaan (tot de lokale verkiezingen van 13 oktober), ligt er in Aarschot nog heel

Lees meer »

Bosbrand uitgebroken in centrum Rome, vlak bij publieke omroep RAI

Op een begroeide heuvel in het noordelijk deel van centraal Rome is volgens het Italiaanse persbureau ANSA een bosbrand uitgebroken. De brand op de heuvel, Monte Mario, is vlak bij onder meer het productiehoofdkwartier van de publieke omroep RAI, een serie gerechtsgebouwen en een kazerne van de ‘carabinieri’.

Lees meer »