Waregemse scouts vinden nieuwe kampplaats na bedwantsenplaag op geplande locatie in Nieuwpoort

Scouts St.-Hubertus Waregem organiseert dit weekend een grote driedaagse voor alle afdelingen samen. Maar door een bedwantsenplaag op de vastgelegde locatie in Nieuwpoort moest er snel naar een alternatief gezocht worden. Dat werd al snel gevonden, eveneens aan de kust.

Met 140 zijn ze, de leiding en leden die samen met enkele foeriers – de koks en logistieke hulp – komend weekend op een leuke uitstap vertrekken.

Geen risico

Maar een bedwantsenplaag op de vastgelegde locatie in Nieuwpoort gooide roet in het eten. “Eind vorige week ontvingen we een eerste bericht, maar toen bestond er veel onduidelijkheid”, reageert hoofdleider Renaut Mestdagh van Scouts St.-Hubertus Waregem.

“Deze week kregen we te horen dat er in een van de drie delen van het domein bedwantsen werden aangetroffen. We hebben even getwijfeld, maar uiteindelijk besloten we om er niet naartoe te gaan. We willen geen risico nemen. Woensdag zijn we volop gestart met het contacteren van andere kampplekken, maar dat was op zo’n korte tijd niet evident.”

Kampplaats gevonden

De scouts zochten een weekendplaats met 140 bedden. “Of zo’n 55 lukt ook, dan kunnen alle jonge leden in een bed slapen en de rest op matjes op de grond of in tenten die we buiten opzetten.”

Na een oproep in een krant en op de radio ontvingen de scouts heel wat reacties en hebben ze ondertussen in dezelfde streek een vrije kampplek gevonden, ook aan de kust. “Er zijn 70 bedden en er is voldoende plaats om onze tenten te installeren. We zijn enorm blij met deze oplossing.”

Het alternatief was de grote groep verdelen over twee locaties. Maar dan viel de indeling en het voorbereide programma in het water. Er was ook nood aan een grote keuken aangezien de scoutsleden, -leiding en foeriers zelf koken.

The post Waregemse scouts vinden nieuwe kampplaats na bedwantsenplaag op geplande locatie in Nieuwpoort is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »