Unizo bekroont Visix uit Roeselare en BiometriQ uit Kortrijk als (Beloftevolle) KMO van het Jaar

UNIZO West-Vlaanderen heeft donderdagavond tijdens de verkiezingsshow bij Inofec in Tielt bekendgemaakt dat BiometriQ uit Kortrijk de titel van Beloftevolle KMO van het Jaar in de wacht sleept en Visix uit Roeselare de winnaar is in de categorie KMO van het Jaar.

Na een grondige analyse en doorlichting van alle ingediende dossiers koos de jury per categorie drie finalisten. Voor de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar waren dat Qualitec, BiometriQ en Strateeg HR. Voor de categorie KMO van het Jaar mochten The List Media, Visix en Raida meedingen naar de titel.

Bedrijfsbezoek en pitches

Na een bedrijfsbezoek bij de drie finalisten van KMO van het Jaar en drie pitches van de finalisten in de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar koos de jury uiteindelijk de twee winnaars. Verschillende criteria waaronder innovatie, personeelsbeleid, financieel beleid, energie en milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie, toekomstperspectief werden beoordeeld.

Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen, was voorzitter van de jury: “Het was helemaal niet simpel om drie finalisten te selecteren, laat staan een winnaar. Er werden heel wat goeie, grondige dossiers ingediend. Die drie finalisten in iedere categorie moesten ons dan tijdens een bedrijfsbezoek of pitch overtuigen waarom zij de titel verdienden. Ook dat was niet gemakkelijk, maar uiteindelijk zijn we door middel van objectieve criteria uitgekomen op deze twee winnaars.”

(lees verder onder de facebookpost)

De jury koos uiteindelijk voor Visix uit Roeselare als winnaar in de catagorie KMO van het Jaar. Visix is een Europees toonaangevend grootformaatdrukkerij van kwalitatief en duurzaam promotiemateriaal met visuele impact en noemt zichzelf en zijn personeel brand shiners. Ze willen je merk dan ook doen stralen, zowel outdoor als indoor op je event. Ze laten bedrijven en producten scoren met visueel sterke en innovatieve oplossingen die echt ‘af’ zijn.

Door professioneel advies, expertise en service genieten de klanten van Visix van een zorgeloze ervaring. “Dat is ook exact wat we met de jury gevoeld hebben tijdens ons bezoek. Visix is een bedrijf dat continu bezig is met het in kaart brengen én verbeteren van processen.”

“Ook wat betreft het klantenperspectief hebben ze de laatste jaren sterk getimmerd aan een schitterende klantervaring bijvoorbeeld. Ook als je vraagt naar hun toekomstperspectief geven ze een heldere uitleg waar ze naartoe willen en hoe ze dat willen bewerkstelligen”, stelt de jury vast.

Beloftevolle kmo

Winnaar in de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar werd BiometriQ uit Kortrijk. Bij BiometriQ brengen ze aan de hand van onder andere geavanceerde DNA-, bloed- en levensstijlanalyses jouw lichaam in kaart.

Op die manier kan je samen met jouw diëtist of coach nog slimmere keuzes maken, en sneller jouw doelen bereiken. Tijdens een traject bij hen wordt je lichaam in kaart gebracht, krijg je levenslang unieke inzichten, ontvang je een persoonlijk voedings- en sportplan en zo veel meer.

(lees verder onder de foto)

Bij BiometriQ brengen ze aan de hand van onder andere geavanceerde DNA-, bloed- en levensstijlanalyses jouw lichaam in kaart. © Unizo West-Vlaanderen

“Pieter en Tijs wisten ons te overtuigen van hun verhaal. Door hun datagedreven activiteit zijn ze heel innovatief binnen hun markt. Geruggensteund door enkele doorgewinterde investeerders uit de softwarewereld zijn ze erop gebrand hun missie te voltooien en gestaag verder te groeien.”

“Koppel een sterk verhaal aan een gezonde portie enthousiasme en een sterke pitch en dan heb je de winnaar van beloftevolle KMO van het Jaar 2023”, aldus Vincent Kint.

Vlaamse KMO van het Jaar

Winnaar Visix mag nu verder strijden op Vlaams niveau. Het bedrijf neemt het op tegen de winnaars uit de andere provincies op 29 november in Oostende tijdens het Topseminar.

Om te winnen moeten ze eerst een jury overtuigen met een pitch waarom zij de Vlaamse KMO van het Jaar moeten worden. In 2021 en 2022 mocht West-Vlaanderen de Vlaamse KMO van het Jaar alvast afleveren met respectievelijk Barias en Deprez. “We hopen uiteraard op een hattrick voor onze provincie”, zegt Vincent hoopvol.

The post Unizo bekroont Visix uit Roeselare en BiometriQ uit Kortrijk als (Beloftevolle) KMO van het Jaar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »