Twintig asielzoekers uit kraakpand in Wetstraat gezet door politie

De Brusselse politie is vrijdagochtend omstreeks 6 uur begonnen met de evacuatie van het kraakpand in de Wetstraat, naast het vroegere hoofdkwartier van cd&v. In het gebouw waren nog een twintigtal asielzoekers aanwezig. Het collectief ‘Stop de opvangcrisis’ was van plan om het pand vrijdag vrij te maken, nadat ze een uitzettingsbevel hadden gekregen.

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal officieel geopend

In Zutendaal is het vernieuwde bezoekerscentrum van het belevingscentrum rond biodiversiteit Lieteberg officieel geopend. Nu de verbouwingen zijn afgerond, is er een grotere onthaalruimte en een cafetaria waar Arbeidskansen vzw personen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt. Er zijn ook nieuwe sanitaire voorzieningen en een polyvalente ruimte bij gekomen.

Lees meer »

Farmareus Pfizer schrapt 255 jobs in Puurs

Farmabedrijf Pfizer gaat 255 jobs schrappen in hun vestiging in Puurs-Sint-Amands. Dat maakte het bedrijf bekend op een bijzondere ondernemingsraad dinsdagmiddag, zo schrijft De Tijd. Er zouden geen ontslagen vallen, maar werknemers die vertrekken of met pensioen gaan, zullen niet vervangen worden en tijdelijke contracten zullen niet verlengd worden.

Lees meer »

Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs”

Shoppen in Izegem wordt binnenkort nog leuker. In oktober kan je deelnemen aan de kraslotactie en op 10 oktober kan je in het Izegemse stadscentrum naar een gezellige late night shopping afzakken.
The post Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als Diependaele niet uitkijkt, wordt Rousseau de molensteen rond zijn nek”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Dit weten we nu al over de nieuwe Vlaamse maatrege­len voor elektri­sche wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

Conny Van Exem wint prijs Destrooper

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot. Daarnaast werd ook gestreden om de prijs Destrooper. Conny Van Exem van schuttersgilde Ieper Willem Tell schoot hierin de meeste punten bijeen. Ze kreeg als beloning een pakket koekjes van Jules Destrooper. Ze ging met plezier
The post Conny Van

Lees meer »