Terrorist Lassoued moest in Tunesië nog straf van 26 jaar uitzitten: “Tunesisch gerecht wakkergeschud door tip uit ons land”

De Tunesische dader van de terreuraanslag in Brussel, Abdesalem Lassoued, had nog ongeveer 26 jaar en 8 maanden aan celstraffen openstaan in Tunesië, voor onder meer poging moord. Dat weet VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. Na een tip uit ons land vroeg Tunesië om de uitlevering van Lassoued.

Meer krantenkoppen in België

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

HERBEKIJK. Evenepoel en Alaphilippe helpen Magnier aan winst: bekijk hier de volledige eerste uitzending van de Tour of Britain

Zin om de uitzending van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De talentvolle sprinter, amper

Lees meer »