Streetart huldigt jarige Merho

De 75ste verjaardag van striptekenaar Rob Merhottein – de geestelijke vader van De Kiekeboes – zal ook in zijn favoriete badplaats niet onopgemerkt voorbijgaan: de Oostendse streetartkunstenaar Siegfried Vynck (43) vereeuwigt de sympathieke stripfiguurtjes momenteel in een levensgrote muurschildering aan het Wielingencentrum.

“De uitdaging zit hem er vooral in om zo dicht mogelijk bij Merho’s unieke tekenstijl te blijven. Hij is een meester in de perfect lijnvoering, elke pennentrek die hij zette was er boenk op. Anderzijds is dit voor mezelf ook een belangrijk prestigeproject: Merho is een begrip in de Belgische stripwereld”, aldus Siegfried, wiens werk ook al te zien was op het Oostends streetartfestival The Crystal Ship. In Wenduine verleende hij in 2017 zijn medewerking aan het kunstproject ‘Spioenkop Unlimited’, en daarmee is de cirkel rond: op diezelfde Spioenkop prijken vandaag tekeningen van De Kiekeboes.

Tweede thuis

De Haan vormde ook ooit het decor voor een Kiekeboeverhaal en in de Wielingen liep al verschillende keren een overzichtstentoonstelling van ’s mans werk. “Wenduine is Merho’s tweede thuis: hij heeft hier al jaren een appartementje op de Zeedijk. Nu hij met pensioen is, zal hij wellicht nog méér tijd in Wenduine doorbrengen”, aldus Siegfried. In de nieuwe mural aan het Wielingencentrum is daarom ook Merhottein zelf te zien, comfortabel in een strandstoel met cocktailtje. “Een knipoog naar zijn pensioen: als striptekenaar stond Merho heel zijn leven ten dienste van De Kiekeboes, en voor één keer werkt Marcel Kiekeboe nu dus als ober voor hém”, glimlacht Siegfried.

“Merho heeft trouwens zelf ook een dankbare kop om te tekenen – echt een karakterkop pur sang. Razend benieuwd naar wat hij er zelf van gaat vinden, maar het werk kreeg alleszins al veel bekijks. Veel mensen stoppen om een fotootje te nemen, terwijl het werk nog verre van af is”, klinkt het.

The post Streetart huldigt jarige Merho is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »