Opinie: De Warmste Week komt pas eind dit jaar naar Brugge

“Als je een vriend in de politiek wil, koop je beter een hond”, stelde Bart De Wever ooit over de ruwheid van de stiel. Hoe meedogenloos de politieke wereld kan zijn, mochten Franky Demon en Annick Lambrecht – toch twee Brugse toppolitici met een ambt in Brussel – aan de lijve ondervinden. Beiden werden deze week vernederd, door een eigen partijgenoot.

Bij CD&V sloeg de peiling van Het Nieuwsblad in als een bom. Daaruit blijkt dat de Bruggeling tevreden is over het beleid en de burgemeester, maar niet zit te wachten op Demon als de opvolger van Dirk De fauw. De Brugse burgemeester reageerde meteen scherp: “Het vervelende is dat dit bevestigt wat ik voortdurend in de stad hoor”, waarbij hij de gemaakte afspraak om vroegtijdig de sjerp door te geven in vraag stelde. Een uppercut voor Demon, die in de touwen hing en kort daarop zelf de handdoek in de ring gooide.

De fauws analyse mag dan niet fout zijn – de oppositie was van plan om bij elke gelegenheid te poneren dat ‘een stem voor De fauw er een voor Demon’ is , het komt over als een revanche. De fauw zegt nu de volle legislatuur vol te maken. Maar klopt dat? Niet alleen zal ‘Dicator Dirk’ tegen eind volgende legislatuur 73 zijn, uit ervaring weet CD&V dat een zittende burgemeester beter nog aan de verkiezingen deelneemt én nog wat langer aanblijft. Wordt De fauw dan de Joe Biden van Brugge?

Maar niet enkel binnen CD&V werd deze week een machtsstrijd uitgevochten. Pablo Annys geeft in onze krant zijn eerste interview als West-Vlaamse lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen. Die begeerde plek gaat dus naar hem, en niet naar Annick Lambrecht. Stelde Vooruit niet steeds dat Pablo ‘de man in Brugge’ en Annick ‘de vrouw in Brussel’ was? En om het nog erger te maken, zegt zij niet op de hoogte te zijn van een definitieve beslissing… Gaan ‘matekes’ zo met elkaar om?

De twee grootste partijen in Brugge, die eigenlijk in een zetel de verkiezingen konden afwachten, moeten nu plots intern serieuze brokken lijmen. Deze twee liquidaties scheppen ook geen al te fraai beeld van de politiek in het algemeen. En dan zijn sommigen verwonderd dat Vlaams Belang in Brugge, dat nog niet echt de grootstedelijke problemen kent, in de peilingen als tweede grootste partij naar voren komt…

Hopelijk hadden Franky Demon en Annick Lambrecht een hond die hen deze week kwam knuffelen.

The post Opinie: De Warmste Week komt pas eind dit jaar naar Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »