Man (56) levensgevaarlijk gewond na botsing tegen verhoogde berm: gemeente Ardooie vraagt maatregelen

Een 56-jarige man uit Roeselare geraakte donderdagavond levensgevaarlijk gewond bij een ongeval langs de Oostlaan in Ardooie. De man botste met zijn bromfiets tegen een verhoogde berm nabij een bushalte en kwam erg lelijk ten val. Het is niet de eerste keer dat er op die plaats een dergelijk ongeval gebeurt. Het gemeentebestuur contacteert het Agentschap Wegen en Verkeer met de vraag of dat punt veiliger kan gemaakt worden.

Langs de Oostlaan in Ardooie is er ruim honderd meter over het kruispunt met de Kortrijksestraat een bushalte. Voor die bushalte ligt er een berm waardoor het fietspad er even naar rechts uitwijkt.

Ter plaatse gereanimeerd

Een 56-jarige man uit Roeselare, die donderdagavond omstreeks 21.30 uur met zijn bromfiets richting Tielt reed, merkte de berm te laat op. De man vloog voorover en belandde enkele meter verder met zijn gezicht tegen de grond. De man bleef roerloos liggen.

Gelukkig was er een passant die de bromfiets en de bestuurder opmerkte. De passant verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. De bromfietser was er erg slecht aan toe en moest ter plaatse gereanimeerd worden. De Roeselarenaar werd in kritieke toestand overgebracht naar AZ Delta in Roeselare waar hij voor zijn leven vecht.

Niet het eerste ongeval

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk ongeval gebeurt ter hoogte van de verhoogde berm. De omgeving van de bushalte is niet verlicht waardoor fietsers en bromfietsers vaak laat opmerken dat het fietspad plots naar rechts buigt.

Véronique Buyck (Groep 82), die deze week de overleden burgemeester Karlos Callens opvolgde, is op de hoogte van het ongeval langs de Oostlaan.

De Oostlaan (N37) is onder het beheer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “We zullen dit voorval zeker doorgeven aan AWV en vragen of er op dat punt verbeteringen kunnen aangebracht worden”, aldus Buyck.

The post Man (56) levensgevaarlijk gewond na botsing tegen verhoogde berm: gemeente Ardooie vraagt maatregelen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »