Maak voortaan je eigen Montebergwijn in Heuvelland

Voortaan kan je in wijngoed Monteberg zelf wijn maken. Deze nieuwe en unieke beleving kwam mede tot stand dankzij de financiële en inhoudelijke ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen.

Vader Jean-Pierre Six was er als eerste bij om in Heuvelland wijn te verbouwen. Nu is het aan zoon Ward Six om als eerste de bezoekers aan wijngoed Monteberg in Dranouter zelf wijn te laten maken.

Vinificatieruimte

Op wijngoed Monteberg verloopt een bezoek voortaan net iets anders dan op andere wijndomeinen. In de vinificatieruimte bijvoorbeeld wordt op grote schermen de werking getoond van de plukmachine. Wijnboer Ward maakte daarvoor op een bijzondere manier opnames van hoe de machine de druiven van de ranken schudt.

Nog in de vinificatieruimte werd een platform aangelegd zodat de bezoekers van bovenaf een mooi uitzicht krijgen op de cuverie, waar de vaten staan waarin de wijn bewaard wordt.

Zelf blenden

“Dan is het aan de bezoekers om hun eigen wijn te blenden. Zo veranderen de kenmerken van een wijn. Het vermengen zorgt ervoor dat bijzondere smaakkenmerken met elkaar in evenwicht worden gebracht.”

“Als wijnbouwer geef ik de aanzet en dan kunnen de bezoekers één of meerdere andere wijnen toevoegen en dit na verschillende proefrondes. Maatbekers en spuwemmers zijn beschikbaar. Terwijl de bezoekers aan de degustatieronde van de wijnen beginnen, maak ik hun blend klaar en krijgen ze de fles achteraf ook mee.”

Infoborden

Ook nieuw op het wijndomein zijn de infoborden op het terras. Op een aantal ervan wordt uitgelegd hoe wijn wordt gemaakt, op andere staat de historiek van het wijndomein.

“We geven de bezoekers ook wat leuke tips mee voor een bezoekje aan Dranouter, het dorp gelegen op wandelafstand van ons wijndomein. Zo laten we hen weten wie Petrus Plancius was en vertellen we het verhaal van de Klankmakerij in het Muziekcentrum gelegen.”

Algemene infoborden over Heuvelland, Ieper en Poperinge moeten de bezoekers ideeën opleveren voor een leuke daguitstap.

Boekingen en meer info: www.monteberg.befacebook Wijngoed Monteberg

The post Maak voortaan je eigen Montebergwijn in Heuvelland is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang schorst kandidaat in Brussel die openlijk heult met fascisme

Vlaams Belang schorst per direct kandidaat Emanuele Licari, die op de lijst van de partij in de stad Brussel staat. "Hij heeft Vlaams Belang misleid door informatie achter te houden tijdens de lijstvorming", stelt de woordvoerder van de partij. De Italiaan die al jaren in Brussel woont blijkt een lange geschiedenis in extreemrechtse kringen te hebben, zo maakte BRUZZ eerder

Lees meer »

“We geloven best dat Rousseau zaterdag niet de intentie had om N-VA openlijk te schofferen, maar het is wel gebeurd”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Ex-boekhoudster Vives Hogeschool krijgt geen straf nadat ze vier jaar lang facturen vervalste: “Ze was blij dat alles aan het licht kwam”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.
The

Lees meer »

Natuurbegraafplaats vernieuwd: “Bomen, struiken, grassen en bloemen voeren er de boventoon”

Toen de begraafplaats aan de Warandestraat in 2018 ingrijpend heringericht werd en omgevormd tot Stiltepark De Warande, kwam er achteraan op het domein een natuurbegraafplaats bij. Die is nu gerenoveerd en in haar vernieuwde toestand heropend. Een deel van de oude sparren werd gerooid.
The post Natuurbegraafplaats vernieuwd: “Bomen, struiken, grassen en bloemen voeren er de boventoon” appeared first

Lees meer »

Martin uit Kinrooi ziet zonnepanelen 2.500 keer uitvallen op 3 maanden tijd, maar aantal klachten bij Fluvius daalt

2.613 meldingen over uitvallende zonnepanelen kreeg netbeheerder Fluvius het voorbije zomerseizoen binnen. Dat is bijna de helft minder van vorig jaar: toen waren er nog meer dan 5.000 klachten. Met het groeiende aantal panelen gingen de cijfers steil de hoogte in. Dat lijkt nu gekeerd. Want Fluvius versterkt zijn netten sneller, waardoor het de toevloed aan zonnestroom beter aankan en

Lees meer »

Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld – Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »