Luc Martens betwist niet dat hij enkele leningen niet terugbetaalde

Voormalig Vlaams minister en ereburgemeester van Roeselare Luc Martens betwist niet dat hij enkele leningen aan bevriende zakenmensen niet terugbetaalde. Dat is gebleken voor de burgerlijke rechtbank in Kortrijk. Martens’ advocaat gedroeg zich naar de wijsheid van de rechtbank.

Luc Martens en – in bepaalde gevallen – ook zijn echtgenote Chantal Van Audenhove dienden er zich te verweren tegen kennissen aan wie ze geld leenden maar dat niet terugbetaalden.

Tien zaken

In totaal ging het om tien zaken, waarbij in de helft daarvan ook de echtgenote van Martens genoemd werd. In die vijf zaken vroeg de advocaat van Luc Martens om een uitstel. “Mevrouw Van Audenhove wenst zich te distantiëren van haar echtgenoot en wil zelf een raadsman aanstellen”, klonk het.

Het gros van de rechtszaken tegen Martens werd eerder al ingeleid. Telkens gaat het om vrienden van de oud-minister die hem geld leenden, maar dat niet tegen de afgesproken datum terugzagen. Zij dringen aan op een snelle uitspraak van de rechter.

Bewarend beslag

“Want mijn cliënten vrezen dat meneer Martens ondertussen goederen zal proberen verkopen waarop ondertussen bewarend beslag is gelegd. Bovendien hebben wij vernomen dat hij tot op de dag van vandaag nog nieuwe leningen probeert los te peuteren bij mensen. Het moet stoppen”, klonk het.

De advocaat van Luc Martens betwistte die beweringen. “Op alles wat meneer Martens en mevrouw Van Audenhove hebben, is beslag gelegd. De goederen, de eigendommen, de rekeningen: men kan er niet meer zelf over beslissen. Dus er is ook geen gevaar dat er iets weggemaakt zal worden”, pleitte meester Thomas Goethals.

Nieuwe klachten

Op de zitting bleek dat de juridische lijdensweg voor Luc Martens nog lang niet voorbij is. Los van de lopende burgerlijke zaken en het strafrechtelijk onderzoek dat tegen hem gevoerd wordt wegens oplichting, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte komen er ook nieuwe klachten bij.

“Er is nog een bijkomende dagvaarding onderweg, opnieuw van mensen die hem in vertrouwen geld geleend hebben”, bevestigt advocaat Michiel Van Eeckhoutte.

Op 17 november doet de burgerlijke rechtbank uitspraak.

The post Luc Martens betwist niet dat hij enkele leningen niet terugbetaalde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »