LIVE RWDM-WESTERLO (18u15). Zet Westerlo z’n ongeslagen reeks verder tegen RWDM, waar Mercier op de bank start

Westerlo zette voor de interlandbreak een ongeslagen reeks van drie wedstrijden neer. Pakt de ploeg van Jonas De Roeck ook bij RWDM broodnodige punten in de strijd om het behoud? Volg het in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Twee vriendinnen organiseren inzamelactie voor Rachèle: “Zodat ze na deze ziekte van haar kindertijd te genieten”

Nadia Callewaert (48) uit Brugge en Veerle Declerck (48) uit Pittem zullen zondag 6 oktober deelnemen aan de halve marathon in Brugge en daarmee geld inzamelen voor de kleuter Rachèle (4) uit Pittem. Rachèle leed aan een levensbedreigende ziekte, waarvoor ze een stamceltransplantatie nodig had. Na veel zoeken werd er uiteindelijk een donor gevonden. Sindsdien gaat Rachèle er stapje per

Lees meer »

Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard

Het cassatieberoep van het gemeentebestuur van Knokke-Heist tegen de bouw van twee windmolens langs de A11 in Westkapelle is ontvankelijk verklaard door de Raad van State. “We hopen dat de vergunning alsnog vernietigd wordt”, klinkt het.
The post Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Melissa Depraetere aangeduid als viceminister-president en minister van Wonen en Energie

De 32-jarige Melissa Depraetere uit Stasegem bij Harelbeke is aangeduid als minister van Wonen, Energie, Jeugd, Klimaat en Toerisme in de Vlaamse regering. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau bekend gemaakt. Depraetere wordt voor Vooruit ook viceminister-president.
The post Melissa Depraetere aangeduid als viceminister-president en minister van Wonen en Energie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang schorst kandidaat in Brussel die openlijk heult met fascisme

Vlaams Belang schorst per direct kandidaat Emanuele Licari, die op de lijst van de partij in de stad Brussel staat. "Hij heeft Vlaams Belang misleid door informatie achter te houden tijdens de lijstvorming", stelt de woordvoerder van de partij. De Italiaan die al jaren in Brussel woont blijkt een lange geschiedenis in extreemrechtse kringen te hebben, zo maakte BRUZZ eerder

Lees meer »

Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos

De grondverwervingen zijn inmiddels wat opgeschoten en de eerste boompjes werden in april 2024 alvast aangeplant. Nu zet de stad een nieuwe stap richting de realisatie van het langverwachte Tieltse stadsrandbos. Dinsdag zette de Provincie West-Vlaanderen officieel mee de schouders onder het project.
The post Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vraag het aan je vrienden”: was Elon Musk op de hoogte van seksueel misbruik 9-jarige door Sean ‘Diddy’ Combs?

Elon Musk reageert op zijn eigen socialemediaplatform X verbolgen op het nieuws dat rapper Sean ‘Diddy’ Combs een 9-jarige zou misbruikt hebben. “Hoeveel mensen uit de industrie wisten hiervan?” Maar een antwoord op zijn bericht haalt zijn verontwaardiging onderuit en insinueert dat Musk meer weet dan hij doet uitschijnen. “Vraag het aan je vrienden, ze zullen het wel weten”, schrijft

Lees meer »