“Levensgevaarlijke” storm Babet geselt Schotland: golven van zes meter hoog en rivieren kunnen wel vijf meter stijgen

Een zeldzame rode weerwaarschuwing is van kracht in delen van Schotland, waarbij de bewoners van honderden huizen werden geëvacueerd wegens “buitengewone” weersomstandigheden door storm Babet. Aan de kust zijn golven tot wel zes meter gesignaleerd en rivieren zouden wel vijf meter kunnen stijgen. Een 57-jarige vrouw is overleden nadat ze was meegesleurd door een kolkende rivier. Ook Denemarken, Zweden en Duitsland zetten zich intussen schrap voor noodweer en zware overstromingen.

Meer krantenkoppen in België

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde Crevits: “Dit zal ontzettend veel fysieke en mentale inspanningen vragen”

In amper drie weken tijd moet uittredend Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) afscheid nemen van haar beide ouders én schoonvader. Drie zware klappen om op heel korte tijd te verwerken, iets wat volgens Brugs rouwspecialist prof. Manu Keirse zelf voor de meest weerbare mens een haast onmogelijke opdracht is.
The post Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde

Lees meer »

Zelensky legt deze maand “overwinningsplan” voor aan Biden: “Offensief in Koersk had verhoopt effect”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »