Laatste fase voor werken Silt

De laatste fase van de bouw van Silt in Middelkerke is aangebroken. Voor de feestelijke opening is het nog even wachten, maar de bouw- en omgevingswerken naderen hun voltooiing. Om de opening van het gebouw goed voor te bereiden, zijn er enkele testevents in de nieuwe evenementenzaal. Ondertussen buigt de gemeenteraad zich over het gebruiksreglement.

Verschillende aannemers zetten alle zeilen bij om de omgevingswerken te voltooien tegen de jaarwisseling. Afgelopen weken startten de bestratingswerken vanaf de inrit van de nieuwe parkeergarage in de Jean Van Hinsbergstraat. Ze vorderen westwaarts in de richting van de Jules Van den Heuvelstraat.

‘Duinenlandschap’ in volle aanleg

Ondertussen krijgt het nieuwe hellende duinenlandschap rond het gebouw steeds meer vorm en afwerking. De nieuwe tegels liggen er en de werf maakt stilaan plaats voor een opmerkelijk en uniek duinenlandschap. De heraanleg van het Epernayplein staat op de planning in het voorjaar van 2024.

Nog even wachten op de houtconstructie

Aan het rijzende ‘torengedeelte’ zijn de balkons en de raampartijen helemaal klaar. Het is nog even wachten op de houtconstructie. De elementen zijn op dit moment in volle opbouw. “De kooi komt uit Oostenrijk”, weet burgemeester Dedecker te vertellen. Tussen eind november 2023 en eind januari 2024 worden alle elementen ter plekke geassembleerd en krijgt Silt de omarmende houten omkadering.

Testevents

Eén van de belangrijkste functies is de nieuwe evenementenzaal. Die is perfect voor bedrijfsfeesten en andere grote events. Ondertussen is het ontwerp voor het gebruiksreglement goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december. Geïnteresseerden kunnen trouwens nu al de evenementenzaal boeken. Om alle mogelijkheden goed in te schatten, zijn er enkele testevents in de loop van januari, februari en maart 2024.

Burgemeester Jean-Marie De Decker verklaart dat hij zeker van plan is om eind dit jaar een eerste evenement te organiseren. Hoewel een nieuwjaarsreceptie voor de inwoners hem een uitstekend idee lijkt, wil hij de slaagkans hiervoor op dit moment nog niet bevestigen. “Op 10 januari 2022 werd de eerste schop in de grond gestoken en de aannemer kreeg 644 kalenderdagen om het project te voltooien. Een weliswaar gedeeltelijk officiële opening staat nog steeds gepland voor 23 december 2023”, aldus de burgemeester.

Nieuwe website online

Ben je al benieuwd naar alle topfaciliteiten in Silt? Surf dan eens naar www.silt.be.

The post Laatste fase voor werken Silt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »