KVK Westhoek gaat op zoek naar vierde seizoenszege

KVK Westhoek won in derde afdeling tegen provinciegenoot KSC Blankenberge met 1-6. Zondag komt SK Roeselare op bezoek in het Crackstadion en gaat de ploeg van Bram Lucker op zoek naar een vierde seizoenszege.

De vraagtekens rond KVK Westhoek zijn stilaan allemaal weggewerkt. De mayonaise lijkt te pakken in de nieuwe groep, een van de vele nieuwe jongens is Emile Mourmanne (18). “Ik kwam over van Dottenijs, waar ik ook woon”, vertelt Emile, die op 23 december zijn 19de verjaardag viert.

Ideale motivator

“Ik speelde tot mijn 15de bij Moeskroen en stapte daarna over naar Dottenijs, waar ik vanaf mijn 16de in het eerste elftal speelde. Vorig seizoen speelden we kampioen in tweede provinciale.”

Intussen verliep zijn aanpassing aan derde nationale goed, want Emile maakte al telkens deel uit van de basiself. “Ik werkte keihard in de voorbereiding en dat werpt zijn vruchten af. Mijn doel was om telkens bij de kern te horen en het niveau te leren kennen. Ik speel als rechtermiddenvelder of op de rechterflank. Dat ik meteen titularis ben, is mooi. Ik ben nog jong en kan nog veel bijleren. Coach Bram Lucker is een ideale motivator en een van de beste trainers die ik al kende.”

Drie goals

Emile kon al drie keer scoren. “Ik probeer mijn steentje bij te dragen met goals en assists. Mijn meest recente treffer was afgelopen zondag in de 1-6-overwinning op het veld van SC Blankenberge. Daar zorgde ik voor de zesde treffer, de enige in de tweede helft. Er was een feestje na de wedstrijd. We wilden iets rechtzetten na de thuisnederlaag tegen Elene-Grotenberge en toonden gif en karakter.”

Emile is Franstalig, maar kan goed opschieten met alle ploegmaten. “Er is zeker geen sprake van kliekjes tussen de Nederlandstaligen en de Franstaligen. We zijn een hechte groep. Ik carpool telkens met enkele ploegmaten naar training en ook dat is altijd plezant. Met Chems Guenoune speelde ik al eerder samen bij Dottenijs”, aldus de student lichamelijke opvoeding.

Zondag tegen Roeselare

Zondag komt SK Roeselare op bezoek in het Crackstadion en gaat de ploeg op zoek naar een eerste thuiszege. SK Roeselare telt twee punten meer.

“Het is weer een match om te tonen dat we thuishoren in de linkerkolom. Na zeven matchen durf ik zeggen dat ons doel mogelijk is. Net als iedere week zullen we ook zondag moeten strijden, want in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen.”

Zondag 22 oktober om 15 uur: KVK Westhoek SK Roeselare.

The post KVK Westhoek gaat op zoek naar vierde seizoenszege is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »