Jongen (19) verloor als 2-jarige peuter zijn handen en ogen na brand, maar maakt vandaag zijn droom waar: “Hier ben ik dan”

De 19-jarige Zaid Garcia uit Texas liep als peuter zulke ernstige brandletsels op dat de dokters hem geen schijn van kans gaven om te overleven. Hij kon niet meer spreken noch zien, maar vandaag komt zijn droom eindelijk uit: politieagent worden. “Ze dachten dat ik het niet zou halen, maar hier ben ik dan.”

Meer krantenkoppen in België

Donorkind Iris (24) zorgt voor afschaffing anonimiteit bij donoren: “Krijgen eindelijk informatie waar we recht op hebben”

"Ik had niet verwacht dat er verandering ging komen, maar ik ben wel blij dat ik hiermee een steen heb kunnen verleggen." Zo reageert Iris Tuijaerts (24), zelf donorkind, op het nieuws dat sperma- of eiceldonoren in de toekomst niet langer volledig anoniem zullen kunnen blijven. De jonge vrouw lag zelf aan de basis van de beslissing van het Grondwettelijk

Lees meer »

Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen lijsttrekkers in twee kampen: “Is dat nog wel van deze tijd?”

Moet de start van Gent-Wevelgem in Ieper blijven? Dat is een van de grootste twistappels in deze verkiezingscampagne. En wat dan met de rally? Het is duidelijk dat de lijsttrekkers van de vier grootste lijsten niet op één lijn zitten als het over evenementen gaat. Ook de eindejaarsperiode wil iedereen anders invullen.
The post Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Vaste rechtbankklant krijgt nieuwe straf voor bezit 3 gram cocaïne

Een 23-jarige man uit Veurne, een vaste klant in de rechtbank, heeft een nieuwe celstraf van zes maanden met uitstel en 8.000 euro boete, vier vijfden met uitstel, aan zijn strafblad toegevoegd. Dat kreeg hij voor het bezit van drie gram cocaïne. Voor de verkoop ervan werd hij wel vrijgesproken. Hij ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Wervikse Jeugdraad blikt met dubbel gevoel terug op jongerendebat: “Jammer van geroezemoes”

Op 27 september organiseerden JH BeePee en de Jeugdraad een zeer geslaagd jongerendebat in JH BeePee. Aileen Feys (Vooruit), Mathias Bruggeman (Team 2030), Meinert Vanneste (CD&V), Jari Denorme (N-VA) en Sarah T’Joens (Vlaams Belang) gingen op een volwassen manier in debat en het volledige jeugdhuis was gevuld. Toch blijft de organisatie met een dubbel gevoel achter.
The post Wervikse

Lees meer »

Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert

Tien jaar geleden richtte wijlen Fernand Callebert Muze’um L op de Zilverberg op. Sindsdien kwamen zowat vijftig kunstenaars exposeren en kreeg het opvallende witte museum naam en faam in binnen- en buitenland. Tot 15 december loopt er een overzichtstentoonstelling.
The post Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »